Kombucha (Kombu) Çayı Nedir? Evde Nasıl Yapılır?

Tarihi yaklaşık 2000 yıl öncesine dayanan Kombucha bir probiyotik içecektir. İşte, bakteri ve mayalardan oluşan fermente edilmiş bir çay olan Kombu çayının faydaları, nasıl hazırlandığı ve nasıl içildiğine dair tüm detaylar...

28.01.2020-16:46 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-16:26)

Kombu çayı kombucha denilen mantardan elde edilen bir çaydır. Bakteri ve mayalardan oluşan fermente edilmiş bir çay olan Kombu çayının içeriği Kombucha denilen çay mantarından oluşur. Çayın en önemli içeriğini oluşturan bu mantara "Kombucha" adı verilir. Yıllar önce Doğu Asya’da yapılmaya başlanan çaydır. Çay, mantarın çayın içinde üremesi ile oluşur.

Mantar jelatin şeklinde bir zara sahiptir. Düz bir şekli vardır. Bakteri ve mayalardan oluşan fermente edilmiş bir çay olan Kombu çayının en önemli içeriğini bu mantar oluşturur. Pamuksu disk görünümüne sahip bu mantar çay ve şekerden oluşan besleyici bir solüsyonun içinde yaşar ve bu sıvı içinde sürekli olarak ürer. Kombu çayı güçlü bir prebiyotik olmasının yanı sıra kansere karşı koruma sağlar. Vücut için detoks görür ve kemik ağrılarına da iyi gelir.

İşte Kombu çayının yapılışı...

MALZEMELER:

  • Kombucha mantarı veya kombucha için aldığınız bir maya
  • 10 poşet siyah çay yada yeşil çay
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 litre klorsuz su

YAPILIŞI:

Bir tencereye 3 litre su koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 1,5 su bardağı şekeri ilave edin. 5 dakika bu şekilde kaynatmaya devam edin. Ocaktan aldıktan sonra 10 poşet çayı ekleyin. Bu şekilde 15 dakika demlendirin. 15 dakika sonunda çay poşetlerini çıkararak suyun oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu arada mantarı yıkayın. Suyu bir cam kaseye alarak mantarın açık renkli kısmı yukarı bakacak şekilde suyun içine koyun. Üstünü tülbent yardımıyla kapatarak 8 gün bekletin. 8 günün sonunda kombucha çayını soğuk şekilde afiyetle içebilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal