Evde Nar Ekşisi Sos Nasıl Yapılır? Nar Ekşisi Tarifi

Sindirim sisteminden kalp rahatsızlıklarına, insan sağlığı açısından narın birçok faydası bulunuyor. Nar ekşisinin faydaları da tıpkı nar gibi saymakla bitmez. Peki, evde nar ekşisi nasıl yapılır? Nar ekşisi tarifi…

24.01.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-09:46)

Ülkemizin hemen her bölgesinde yemeklere ve salatalara lezzet katması için eklenen nar ekşisinin yapımı da en az lezzeti kadar özeldir.

NAR EKŞİSİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle nar taneleri ayrılır ve rondodan geçirilerek suyu çıkarılır. Tülbenttin içerisine konularak birkaç kez süzülen nar suyu posasından ayrılır ve daha sonra bakır bir tencerelerin içerisinde orta ateşte saatlerce kıvam alana kadar kaynatılır. Kıvam almasını beklerken nar suyunu sıkça karıştırın ve üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile alın. Nar ekşisi kıvamının pekmeze yakın bir koyulukta olması gerekir. Bu kadar koyulaşması için pişme süresi 4-5 saati bulabilir. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra nar ekşisini cam kavanozlara alıp kavanozların ağzını sıkıca kapatmanız gerekir. Bu şekilde buzdolabında uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilir. Lezzetli bir nar ekşisi yapımı için seçilen narlar kesinlikle ekşi ve büyük olmalıdır. İri taneli ve büyük 10 kilo nardan yaklaşık 1 litre nar ekşisi elde edebilirsiniz. Nar ekşisinin acı bir tat almaması için tanelerini ayırırken zarlarını dikkatlice ayıklamanızı öneririz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal