Besleyici olduğu kadar lezzetlide olan limonlu mercimekli pazı çorbası tarifini sizin için hazırladık. Limonlu mercimekli pazı çorbası nasıl yapılır? Limonlu mercimekli pazı çorbası tarifi…
MALZEMELER
Üzeri için:
NASIL YAPILIR?
Yağı eritip, ince doğranmış soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Daha sonra tencereye yıkanmış mercimeği ve 2 litre suyu ekleyin. Tencerenin kapağını yarım kapatarak, 30 dakika kadar pişirin. Bu sırada patatesleri küçük küp küp doğrayın. Pazının sap kısımlarını ayırıp, sadece yaprak kısımlarını ve kişnişi de ince doğrayarak kenara alın. Mercimek 30 dakika pişip iyice açıldıktan sonra, içine patates, kişniş ve pazı ekleyin. En son kimyon, limon suyu, tuz ve karabiberi de ilave edip, 15 dakika daha pişmeye bırakın. Haspiri 1 çorba kaşığı margarinde kavurup, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.