Adet Sancısını Hafifletecek Bitki Çayları

Bazen dayanılmaz olan adet sancıları bütün gününüzü mahvedebilir. Adet sancılarına iyi gelecek bazı bitki çaylarını sizin için derledik.

23.11.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 23.11.2019-11:39)

Adet sancısı beraberinde; mide bulantısı, ishal, tansiyon düşüklüğü, bel ağrısı, konsantrasyon bozukluğu ve dengesiz bir ruh halini getirebilir.

ADET SANCISINA İYİ GELEN ÇAYLAR

Zencefil: Bir demlik suyu kaynattıktan sonra limon ile birlikte birkaç parça zencefili soyduktan sonra demliğin içine atın. Günde 3 bardak içtiğinizde ağrının azalacağını farkedeceksiniz. İsterseniz içerken tatlanması içine bal da karıştırabilirisniz.

Fesleğen: Fesleğeni suda iyice kaynatın ve bardağın ağzını kapatıp 15-20 dakika demleyin. Günde bir bardak içerseniz sancılarınızı alacaktır.

Tarçın: Sıcak bir bardak suyun içine bir çay kaşığı tarçın koyun ve çözünmesi için biraz karıştırın. Dilerseniz soğuduktan sonra içine bal da katabilirsiniz. Günde 3 bardak içmek, ağrılarınıza iyi gelecektir.

Şeker Kamışı Pekmezi: Kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, manganez, B6 vitamini ve selenyum bakımından zengin olduğu için şeker kamışı pekmezi, kan pıhtılaşmasını azaltıp rahim duvarları kaslarını yatıştırmaya destek olur. Böylece adet ağrılarını hissetmemeye başlarsınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal