Kıyafetlerin Uzun Ömürlü Olması İçin Neler Yapmalıyız?

Yüksek ücretler ödeyip severek satın aldığınız giysilerin birkaç yıkamadan sonra yıpranması, esnemesi ve rengini kaybetmesi gibi durumlar herkesi mutsuz eder. Peki kıyafetlerin uzun ömürlü olması için neler yapmalıyız? İşte ayrıntılar…

24.12.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-14:16)

Kıyafetlerinizin içlerinde bulunan etiketlerdeki kurallara uymak yararlı olacaktır. Bunun yanı sıra giysilerinizin ömrünü uzatabilmenize yarayacak basit yöntemlerden birkaçı şu şekilde:

KIYAFETLERİN ÖMRÜNÜ UZATMANIN YOLLARI

Yeni satın aldığınız kıyafetler mağazadan almadan önce yüzlerce kişi tarafından deneniyor. Bu yüzden kıyafeti giymeden önce mutlaka çamaşır makinesinde yıkama talimatları doğrultusunda yıkanmalıdır. Fermuarlı kıyafetlerinizi çamaşır makinasına atılmadan önce üzerindeki fermuarların kapatılması yıkanırken diğer kıyafetlerinize takılmasını önleyecek ve böylelikle kıyafetleriniz esnemeyecek ve fermuarlar daha uzun ömürlü olacaktır. Aynı öneri düğmeler için de geçerlidir. Düğmeli çamaşırlarınızı da düğmelerini kapatarak yıkanmalıdır. Çamaşırlarınızı mutlaka tersine çevirerek yıkamalısınız. Böylece yıkama sırasında giysilerinizin üzerinde bulunan pul, taş vs. başka kıyafetlere takılıp kopmasını ve renginin atmasını önleyecektir. Mevsim değişikliklerinden dolayı kıyafetlerinizi gardıroptan çıkarıp, daha farklı yerlerde kaldırabilirsiniz. Bu işlemi yaparken elbiseleri nemli ve rutubetli yerlere koymamaya özen gösterilmelidir.

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal