Kıyafetlere Sürülen Ayakkabı Boyası Lekesini Çıkarma Yolu

Ayakkabı boyası ya da cilasını uygularken kıyafetinize gelebilir ve bu durumda çıkmayabilir. Ancak bu yöntemi deneyebilirsiniz.

18.12.2019-09:04 - (Son Güncelleme: 18.12.2019-09:02)

Ayakkabı boyası lekelerinin kıyafetlerde bir vakit kalmasına izin vermek lekeleri çıkarmayı zorlaştırır hatta imkansız duruma getirir. Ayakkabı boyası lekelerini yok etmek için evinizdeki malzemelerden faydalanabilirsiniz.

KIYAFETLERE SÜRÜLEN AYAKKABI BOYASI LEKESİNİ ÇIKARMA YOLU

Kıyafetlerinizden bütün boya lekelerini çıkarmak için temiz, emici beyaz bir kağıt havlu kullanın. Havlu ile lekenin üstüne bastırın ancak asla ovalamayın. Ortalama 3 yemek kaşığı alkolü 6 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırın. Temiz beyaz bir bezi alkol / su karışımıyla ıslatın. Ayakkabı cilası lekesi solmaya başlayana dek giysinin her iki bölümünü de bezle temizleyin. Ortalama 3 yemek kaşığı toz deterjan ve 2 yemek kaşığı soğuk suyu karıştırın. Giysinin her iki tarafındaki lekeye bol miktarda deterjan macununu sürün. Ve 15 dakika süresince deterjanın beklemesine izin verin. Kıyafetlerinizi normalde hepsinin temizleyeceğiniz gibi yıkayın. Kıyafeti makinadan çıkardıktan sonra kontrol edin. Leke yok olduysa, kıyafetlerinizi normalde olduğu gibi kurutun. Leke hala varsa yukarıdaki işlemleri tekrarlayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal