Kaş Deyip Geçmeyin! Doğru İfade İçin Doğru Kaş Modeli Nasıl Olmalı?

Küçük, iri, badem, çekik... her yüzün göz yapısı kendine özgüdür. Gözlerimizin olduğu kadar kaşlarımızın da bizi doğru ifade etmesi gerekir. Yüzün aynası gözler, kaşlarla ahenk içinde olmalıdır. Göz yapınıza uygun kaş şekliniz nasıl olmalıdır? Detaylar haberimizde...

15.03.2019-18:08 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-17:53) Kaş Deyip Geçmeyin! Doğru İfade İçin Doğru Kaş Modeli Nasıl Olmalı?

Doğru kaş şekli ancak yüz ve en çok da gözlere uygun yapıldığında elde edilir.  Yüzün aynası gözler; şekli, boyutu ve yansıttıklarıyla kişiye özgüdür ve kaşlarla birlikte bir ahenk içindedir. Dolayısıyla göz şeklini karakterize eden kaş formunun, gözlerden bağımsız düşünülmesi imkansızdır. Ergül Keskin Conture Make up Studio'nun Kurucusu, Kontür Makyaj Eğitmeni Ergül Keskin, göz şekline uygun seçmeniz gereken kaş formların anlatıyor.

BÜYÜK VE YUVARLAK GÖZLERE SAHİPSENİZ

Kalın ve dokulu kaşlar için en uygun göz şekli büyük ve yuvarlak gözlerdir. Eğer gözleriniz büyükse kalın, hacimli ve yoğun kaşları kolaylıkla tercih edebilirsiniz. Bu gözlere sahip olan kişilerin kaşları istenilen kalınlıkta olmazsa gözler istenilen estetik etkiyi veremeyebilir. Bu sebeple kaş kontürü yaptırırken gözlerinizin güzelliğine vurgu yapacak ve altını çizecek kalın formda kaşları tercih edebilirsiniz. Kalın kaşlar, hem doğal bir görünüm oluşturacak hem de daha genç bir ifade yaratacaktır.

DÜŞÜK BİR GÖZ YAPINIZ VARSA

Düşük göz kapaklı gözleriniz varsa mutlaka geniş açılı kaşlar tercih etmeli ve gözlerinizi olduğundan daha yukarıda göstermelisiniz. Ancak geniş açılı bir kaş formuna ulaşmak için çok kavisli modelleri seçmemelisiniz. Kontür makyaj uzmanınızın da yönlendirmesi ile gözlerinize
en iyi efekti verecek hafif kalkık ve yumuşak kavisli bir form kullanmalısınız. Bu kaşlar gözlerinizin dramatik görünümünü güçlendirirken daha çekici bir tavır kazanmanızı da sağlayacaktır.

KÜÇÜK YAPILI GÖZLERE SAHİPSENİZ

Hafif kavisli kaşlar, küçük gözlerin kurtarıcısıdır. Hem gözleri olduğundan daha büyük hem de daya aydınlık gösterir. Bunun için kaş kontürü yaptırırken net bir alan yaratmak adına kaşlarınızın uç bölgesine hafif kavis verilmeli ve inceltilmelidir. Düz kaşlardan ziyade kalından inceye doğru uzanan bu kaşlar, gözlerin bitiminden biraz da uzun devam etmelidir. Eğer kaşlarınız kısaysa yapılacak kontür işlemiyle bu durum kolaylıkla halledilecektir.

GÖZLER BİRBİRİNDEN UZAKSA

Uzak gözleri daha yakın gösterecek illüzyon kaşlarınıza yapılan sihirli dokunuşlardır. Eğer gözleriniz birbirinden uzaksa kaş kontürü ile gözlerinizi simetrik ve orantılı göstermek mümkündür. Bunun için kaşların başlama noktası, gözlerin başlangıç kısmından biraz daha yakın olmalıdır.

GÖZLER YAKINSA

Birbirine yakın gözleri daha dengeli göstermek kaşları birbirinden ayırmak ile mümkündür. Bunun için kaş kontürü esasında kaşların başlangıç noktası daha geri çekilmelidir. Bu durum gözlerinizi olduğundan daha uzak göstermekle kalmaz, daha açık bir alan yaratarak taze bir
ifade kazandırır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal