Karantina Kiloları Nasıl Verilir?

Coronavirüs döneminde evde kaldığınız süre boyunca kilo aldıysanız, bilin ki yalnız değilsiniz. Günlük rutin ve alışkanlıkların değişmesi, stres seviyenizin fazla olması, evde çok fazla zaman geçirmeniz sizi daha fazla yemeğe ve yağlanmanıza neden oldu. Peki bu kilolardan nasıl kurtulabilirsiniz? İşte detaylar…

04.07.2020-10:21 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-13:42) Karantina Kiloları Nasıl Verilir?

Uzun süre evde kalmanın getirisi olarak daha fazla kilo almış olabilirsiniz. Bu durum kendinizi kötü hissetmenize neden olabilir. Bu durumda kendinizi daha sağlıklı ve kilolardan kurtulmak için yapabileceğiniz yöntemlerle atlatabilirsiniz.

ÖNCE KENDİNLE BARIŞ

Kilo almış, karantina sürecini verimsiz geçirmiş, hayatı sorgulamış, duygusal olarak fazlasıyla iniş ve çıkışlar yaşamış olmanız bu dönemde yeme içme alışkanlıklarınızı da değiştirmiş olabilir. Ama merak etmeyin. Bu dönemi atlatmak sizin elinizde. Yaşam kaldığı yerden devam ediyor ve artık düzeni değiştirmenin zamanı. Kendinize baskı yapmadan, fazla kilo aldığınız için dolayı bedenine kızmadan, bir adım atarak sağlıklı beslenmeye başlayın. Bu sürecin birden olmayacağını bilerek yavaş yavaş ilerlemeniz daha sağlıklı olacaktır.

YAZ SEBZE VE MEYVELER TÜKETİN

Ülkemizde sebze ve meyve bolca bulunduğu için yaz aylarında da oldukça farklı meyve ve sebzelere sahibiz. Her ana öğününüze çiğ veya pişmiş olarak domates, salatalık, patlıcan, kabak, taze fasulye, biber, semizotu, börülce, roka, nane, tere, fesleğen, enginar, dereotu ve bamya gibi sebzeleri eklemeye özen gösterin. Günde 1-2 porsiyon olacak şekilde çilek, karpuz, kiraz, kavun, kayısı, erik, üzüm, armut, ananas ve ahududu gibi meyveleri yiyebilirsiniz, yoğurt ile karışım edip dondurma yapabilir veya fit tatlılar yaparak o günkü tatlı ihtiyacınızı meyvelerden karşılayabilirsiniz.

VÜCUDUNU SU İLE DOYURUN

Yeteri kadar su içtiğinden emin olmak sağlıklı yeme alışkanlığı başlatmanın en kolay yollarından biridir. Su kaybı yaşadığınızda aşırı yeme ve enerjinizin düşmesi görülebilir. Dolayısıyla gün içinde en az 2 litre su içmek, su içmek için susamayı beklememek ve su şişesini yanımızda taşımak çok önemlidir. Su içmekte zorlanıyorsanız içerisine 1 avuç maydanoz, 2-3 yaprak nane, 2 dilim limon, 3-4 adet çilek veya diğer yaz meyveleri ekleyerek hem daha alkali hale getirebilir hem de buz küpleri ekleyerek limonata şeklinde tüketebilirsiniz

KOLAY YEMEKLERE ODAKLANIN

Yeni normale alışmaya çalıştığımız bugünlerde hayat oldukça yorucu geliyor olabilir. Birçok şeye eskisinden çok daha fazla vakit ayırıyor ve günü hızlı bir şekilde yaşıyoruz. Hazır ve kalori tuzağı besinlerden uzak durmalısınız. 2 yumurtadan hazırlayacağınız domates ve biberli bir omlet, fırında bolca baharat ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyeceğiniz sebzeler, nohut, ton balığı, kinoa, peynir gibi malzemeyle yapılmış yanımızda taşıyabileceğimiz salatalar hem sizin besin ihtiyacınızı karşılayacaktır hem de sağlıklı ve kolay yemekler tüketirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal