Kilo Vermenize Engel Oluyor!

Beslenmenize gerekli özeni gösteriyor ve düzenli egzersiz yapıyor olmanıza rağmen kilo veremiyorsanız; bazı etkenlere dikkat etmeniz gerekiyor olabilir. Peki, bir türlü kilo veremiyor olmanızın nedeni nedir? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

01.07.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-16:47) Kilo Vermenize Engel Oluyor!

Beslenme düzeni, günlük aktiviteleriniz, genetik ve yaş kilo verme sürecini etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Hatta bazı durumlarda çok fazla egzersiz yapmak, kilo kaybını zorlaştırabilecek stresle ilişkili hormonal dalgalanmalara yol açabilir. Gerekli miktarda fiziksel aktivitede bulunmak genel sağlığınız için önemli olsa da, çok fazla egzersiz yapmak ve yeterince dinlenmemek kilo vermenize engel olabilir.

KİLO VEREMEMENİZİN SUÇLUSU: STRES!

Özellikle maraton ya da triatlon eğitimi gibi fiziksel olarak zor olan kardiyovasküler aktiviteler strese karşılık salınan bir hormon olan kortizol düzeylerinin artmasına neden olur.

Yüksek kortizol seviyesi ise kişide abur cuburlar tüketmek için açlık ve istek uyandırır, bundan dolayı kronik olarak yükselen seviyeler kilo alımına yol açabilir ya da kilo kaybını engelleyebilir.

Protein ve diğer besinler açısından zengin olan gıdalar ve lif oranı yüksek olan sebzeler tüketmek kilo kaybını kolaylaştıracaktır.

Menopoz, tipik olarak 40'lı yaşlarınızın ortasında başlar. Bunun yanı sıra, bazı kadınlarda daha erken görülebilir.

Yapılan çalışmalar, bu süreçte hormonal dalgalanmaların, özellikle karın bölgesindeki kilo alımına neden olabileceğini ortaya koymuştur.

TOK HİSSETMENİ SAĞLAYACAK YÖNTEMLER

Gün boyu besin tüketimini minimum tutmak, gece olduğunda şeker ve kurabiye gibi besinler tüketmenizde bazı isteklere neden olabilir. Ancak gün oyu bol miktarda su içmek yemek yeme isteğinizi önemli ölçüde azaltacaktır.

Kendinizi aç bırakamamak ve tokluk hissinizi artırmak için öğünlerinize yumurta, doğal fıstık ezmesi, tavuk veya tofu gibi yüksek kaliteli proteinler ekleyebilirsiniz.

Aynı zamanda uykusuzlukta kortizol seviyesini yükselteceği için düzenli ve kaliteli bir uyku uyumanızda fayda var.

Kilo alımını engellemek ve sağlıklı bir vücut ağırlığına sahip olmak için bu önerilere mutlaka kulak vermelisiniz. Bu önerileri uygulamış olmanıza rağmen hala sorun yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza başvurun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal