Kahvaltıda Mercimeğe Ne Dersiniz?

Mercimekten krep mi olur demeyin. Unsuz ve oldukça hafif bu tarif ile kahvaltı sofranıza farklılık katacak, yeni bir lezzet denemenin mutluluğunu yaşamış olacaksınız. İşte enfes mercimek krebi tarifi.

27.08.2019-10:07 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-09:58) Kahvaltıda Mercimeğe Ne Dersiniz?

Krep sevenlerdenseniz sizin için hazırladığımız bu tarifle farklı bir lezzete yer açacak, sevdikleriniz için hafif bir besini hazırlamanın gururunu yaşayacaksınız.

MERCİMEK KREBİ TARİFİ

MALZEMELER: 

1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 adet yumurta,1 çay bardağı süt,1 yemek kaşığı kabartma tozu,1/4 demet maydanoz,,1 çay kaşığı (silme)tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI: 

Mercimeği bir gece evvelden suya koyup ıslatın. Islattığınız mercimeği blender ile hiç tane kalmayacak halde çekin. Maydanozu ince bir ince kıyın. Blenderda pürüzsüz şekle getirdiğiniz mercimeğin içerisine yumurta, süt, kabartma tozu ve maydanozu ekleyip karıştırın. Yapışmaz bir tavayı kızdırın. Kızan tavayı zeytinyağıyla yağlayın. Tavaya krep karışımından kepçe ile dökün. Krebin üstünde gözenekler meydana gelince öteki tarafını çevirin ve pişirmeye devam edin. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal