Böbrekler Taş Oluşumunu Engelleyen Besin: Siyah Mercimek

Asya mutfağının en sevilen besini olan ve ülkemizde pek bilinmeyen siyah mercimek sağlığa birçok açıdan faydalar sağlıyor. Büyük bir lif kaynağı olan siyah mercimek, sindirime, böbreklere ve kötü kolestrole iyi geliyor.

21.08.2019-15:38 - (Son Güncelleme: 21.08.2019-15:24) Böbrekler Taş Oluşumunu Engelleyen Besin: Siyah Mercimek

Güçlü bir protein deposu olan siyah mercimekten bir tabak yenildiğinde vücudun ihtiyacı olan kalsiyum ve proteinin yüzde 80'ini rahatlıkla karşılanmış olur.

SİYAH MERCİMEK HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

- Bir tabak siyah mercimek yaklaşık olarak 50 grama denk gelir. Gün içerisinde yenilen bu gram vücudun gereksinimi olan karbonhidrat yani enerjiyi karşılamaktadır. 150 kalori içerdiğinden kilo almaya sebep olmaz.

Et sevmeyenler için uygun bir protein kaynağı olan siyah mercimekten, iki tabak tüketilmesi kafi olacaktır.

- Ona siyah rengi veren antosiyaninler, vücudun hızla toksinlerdne uzaklaşmasını destekler. Böbrek ve mesanedeki bakterileri ve asitlenmeyi engelleyerek kum, taş oluşumunu önler. İdrar yolu ile enfeksiyonları dışarı atar.

Kötü kolesterol seviyesini düşürüp kalp ve damar rahatsızlıklarının yaşanma riskini en aza indirger. Bununla beraber kan şekerini düzenleyip diyabet hastalığının da önüne geçmiş olur.

SİYAH MERCİMEK NASIL PİŞİRİLİR?

Bir bardak dolusu siyah mercimeği 10 su bardağı su ilave edip kaynatınız. 20 dakika boyunca yüksek ateşte kaynatıldıktan sonra 20 dakika da altı kısık şekilde kaynatın. Pişirdiğiniz mercimeği isterseniz kaynamış patatesle birleştirin. Dilerseniz yeşil salatanın içerisine katın. Dileğe göre içerisine terayağı baharat katıp çorba olarak tüketin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal