Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

Annelerimizin elinden en sevdiğimiz yemek olan mercimek çorbasının tarifini merak edenler buraya? Mercimek çorbası en kolay yapılan çorbalardan ama lezzetini tutturmak da bir o kadar mühim. Gelin birlikte mercimek çorbasının tarifini veriyoruz.

03.05.2019-18:53 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-18:39)

Anne eli değen en güzel çorbalardan olan yeşil mercimek çorbası yapmanın en kolay tarifini bir araya getirdik. Siz de evde tarifimize tarifine göz atarak anne eli değimiş gibi yeşim mercimek çorbası yapabilirsiniz.

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek, 1/2 su bardağı erişte, 1 adet orta boy kuru soğan, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşı ğı un, 5 su bardağı sıcak tavuk suyu, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1/2 tatlı kaşığı pul biber.

Yapılış aşaması: 

Yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyın. Tereyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı renk değiştirene kadar, orta ateşte kavurun. Domates ve biber salçalarını katıp, karıştırın. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurmayı sürdürün.

Tuz ve karabiberi ekleyin. Sıcak tavuk suyunu azar azar ekleyin. Unun topaklanmaması için; bir çırpma teliyle  hızlıca karıştırın. Erişteyi ekledikten sonra çorbayı kaynatın. Haşlanan yeşil mercimekleri, haşlama suyunu süzdükten sonra çorba tenceresine dökün. Erişte ve haşlanmış yeşil mercimekler ile birlikte çorbayı, 8- 10 dakika daha kaynatın. Çorbanın servisi için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde iyice kızdırın. Nane ve pul biberi serpiştirdikten sonra ocaktan alın. Kızdırdığınız tereyağını çorbaya ilave edip, karıştırdıktan sonra servis yapın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal