Yapımı Kolay Mantı Çorbası Nasıl Yapılır?

Yüksük çorbası olarak da bilinen kolay mantı çorbası, lezzeti ile damağınızı görünümü ile gözlerinizi doyuracak. Evde kolay ve keyifle hazırlayacağınız çorbayı aile sofralarınızda afiyetle yiyeceksiniz. İşte kolay mantı çorbası tarifi.

23.04.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-11:11) Yapımı Kolay Mantı Çorbası Nasıl Yapılır?

Yüksük çorbası diye de bildiğimiz mantı çorbası tarifini en basit haliyle sizin için derledik. Siz de evde mantı çorbasını seviyor ve en basit tarifiyle denemek istiyorsanız tarifimize göz atın. 

Malzemeler; 1 büyük su bardağı mantı, 3/4 su bardağı haşlanmış nohut, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz , 6 su bardağı sebze su.

Hazırlanış aşaması; Yemeklik doğradığınız soğanı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı kavurmaya başlayın. Soğanlar iyice yumuşayınca üzerine 6 su bardağı tuzlu su katıp mantıları haşlanmaları için suya koyun. Mantıların haşlanmasına yakın içerisine nohutları da katın.

Başka bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı kızdırıp, unu ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Şalçayı da ekleyip  kavurun. Mantıların haşlandığı sudan 1 kepçe alıp unlu karışımın üzerine katın ve karışımı açın. Daha sonra 1 kepçe daha döküp unların topaklarının açılmasını sağlayın ve en sonunda, mantılar iyice pişince bütün mantıları, nohutları ve suyu unlu karışıma ekleyin ve kıvam bulana kadar hafifçe karıştırarak pişirin.

Yoğurt ve yumurta sarısını herhangi bir kasede çırpın. Sonra çorbayla ılıştırıp bütün kaseyi yavaşça, çorbayı karıştıra karıştıra tencerenin içine boşaltın. Tıkırdamaya başladıktan sonra tuz, nane ve biberini de ekleyip bir güzel karıştırın. Afiyet olsun.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal