Mercimekli Borani Nasıl Yapılır? Mercimek Borani Tarifi

Mercimekli boraniyi daha önce duydunuz mu? Mercimekli borani nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? En az mantı kadar lezzetli ve mantıya rakip olan bu tada sofralarınızda yer açmak isteyeceksiniz. İşte mercimekli borani tarifi.

22.05.2019-17:48 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-17:38)

Hem yapımı pratik hem de ekonomik olan bu tarifi misafirlerinizi ağırlarken zevkle sunacaksınız. Peki mercimekli borani nasıl yapılır?

MERCİMEKLİ BORANİ TARİFİ  

MALZEMELER:  

2 su bardağı erişte,1 su bardağı yeşil mercimek, 2 diş sarımsak,1 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı tereyağı,1tatlı kaşığı toz kırmızı biber.

HAZIRLANIŞI:  

Bir gece öncesinden suda bıraktığınız mercimekleri bir tencereye koyun ve üstlerini geçecek kadar su ekleyin. Ocağın altını açın ve mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika haşlamayı sürdürün. Erişteleri ayrı bir tencerede haşlayın. Bir miktar da tuz ekledikten sonra, ocağın altını açın ve kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar bu şekilde haşlanamsını sağlayın.

Erişteleri sudan çkarın ve süzün.Haşlanmış mercimekleri de süzün ve haşlanmış eniştelerleri bir araya getirin..Bir kasede yoğurda sarımsağı rendeleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra, mercimekli eriştelerle de harmanlayın. Bir tavaya tereyağını koyun ve yağ eriyince içerisine kırmızı toz biberi katın, hafif köpürünce altını kapatın.
Kızdırdığınız kırmızı biberi hazırladığınız yoğurtlu erişteli mercimeklerin üstüne gezdirerek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal