Pastane Usulü Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Tavuk Göğsü Tarifi

Tatlılar arasında ayrı bir yere sahip olan tavuk göğsü nasıl yapılır? Hem hafif hem sütlü olmasından dolayı mideyi yormayan tavuk göğsü tatlısı malzemeleri nelerdir? İster çay saatlerinde ister akşam yemeğinden sonra afiyetle yiyeceğiniz bu tarifi sizler için derledik.

Pastane Usulü Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Tavuk Göğsü Tarifi

Özeliikle çocukların severek yediği en güzel tatlılardan olan tavuk göğsü nasıl yapılır? Tavuk göğsü için hangi malzemeleri almalısınız? Kıvamında bir tarif için yapmanız gerekenler nelerdir? Gelin içeriğimizde birlikte bakalım.

MALZEMELER:  

  • 1/2 (yarım) tavuk göğüs eti
  • 1 lt. Tam yağlı Günlük Süt
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Toz Tarçın, Antep fıstığı, Ceviz

HAZIRLANIŞI:  

  1. Tavuk göğüs etini iyice haşlayın. Pişen etinizi soğuması için biraz dinlendirin.
  2. Çok ince bir şekilde didip, bir kase soğuk suyun içerine atın ve suyunu sık sık değiştirin. En az 3-4 sefer bu işlemi tekrarlayın.
  3. Tencerede pirinç unu, nişastayı, şekeri, vanilyayı ve damla sakızlarını koyup harmanlayın. Sütü ilave edip çırpın.
  4. Karışımı ocakta muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan indirip mikser ile 5-6 dk. kadar çırpmay srüdürün.
  5. Tavuk etlerini güzelce suyunu sıktıktan sonra içerisine ekleyin ve karıştırın.İşlem bitince karışımı geniş bir cam tepsiye döküp soğuması için bekletin. Oda ısısına gelene kadar dışarda, ardından buzdolabında 1 gece bekletip servisini yapabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR