Kadınlar İş Başvurusu Yaparken Çekingen Davranıyor

Erkekler, iş başvurusunda belirtilen niteliklerin %30’unu karşıladıkları anda iş başvurusu yaparken kadınlar istenilen niteliklerin tamamını karşılamadıkları işlere başvurmuyor. Kadınlar iş başvurularında daha fazla özgüvene ihtiyaç duyuyor. İşte detaylar...

30.06.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-08:31) Kadınlar İş Başvurusu Yaparken Çekingen Davranıyor

İş başvurularında kadınların istenilen nitelikleri karşılamadan başvuru yapmamaları onların kendilerinde yeterli istek görmemelerinden kaynaklıdır.

KADINLAR NEDEN ÇEKİMSER DAVRANIYOR?

Birçok iş başvurusunda kadınların çekimser davrandıklarını belirlenmiştir. Yapılan araştırmada görüşleri alınan birçok kadın, "Nitelikleri karşılamadığım için beni işe alacaklarını düşünmedim." ifadesini kullanmıştır. Halbuki birçok işe alım uzmanına göre bir fikri iyi savunabilme, ilişki kurabilme gibi yetenekler veya yaratıcı yaklaşım da iş için istenilen beceri ve deneyimlerin olmamasını telafi edebiliyor. Başka bir deyişle, iş için gereken deneyim ve becerilerin yeteri düzeyde olmaması, bazen başka özelliklerle yeri doldurulabiliyor.

Özelliklerle çekinmenin yanı sıra, kadınlar kuralları ihlal etme çekincesiyle de erkeklere göre daha ihtiyatlı davranıyor. Erkeklere oranla daha fazla kadın, kuralları ihlal etmemek amacıyla niteliklerinin tamamını karşılamadıkları işlere başvurmamaya çalıştığını belirtiyor.

Kadınların iş hayatında aşması gereken bariyerler uzunca bir süre “cam tavan sendromu” ile anılmıştır. İş hayatında ilerleye bilmek için engellerin oluşmadan işe girmeden önce başladığı gözlemleniyor. Bariyerleri aşmak için kadınların önünde bazı koşulların olduğu bilinmelidir. İşe girmek için başvuru kriterlerini tamamen karşılamanın şart olduğu inancı gibi nedenler, kadınların işe başvurmama nedenlerinin %78’ini oluşturuyor. Ayrıca kadınlar, yazılı iş niteliklerini erkeklerden daha çok ciddiye alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal