Türk Kadınlarının Makyaj Alışkanlıkları

Türk kadınlarının makyaj alışkanlıkları söz konusu olduğu zaman klasik renk tonları ilk akla gelen şey olmaktadır. Bu konuyu haberimizde daha detaylı ele alacağız.

23.06.2020-10:41 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:39) Türk Kadınlarının Makyaj Alışkanlıkları
Makyaj, ülkemiz kadınları tarafından oldukça sevilen ve sık sık kullanılan bir yöntem olmaktadır. Her kadının makyaj yapma stili elbette ki birbirinden farklıdır, fakat Türk kadınlarından bahsetmemiz gerekirse, büyük bir çoğunluğu benzer yapılı makyaj trendlerinden ilham almaktadır. Eğer siz de Türk kadını nasıl bir makyaj anlayışına sahip merak ediyorsanız, işte tüm detaylar burada!
Kırmızıya Olan Tutku Asla Azalmıyor
Türk kadınının makyaj anlayışı hakkında yapılan çok ufak bir araştırmada bile kırmızı renge olan tutkusunu ortaya koyabilmek mümkün! Cesur ve enerjik renk tonları ile iyi geçinen Türk kadınları, özellikle söz konusu ruj olduğu zaman kırmızıdan vazgeçemiyor. Genellikle kırmızının iddialı tonlarını kullanan kadınlar, makyajının geri kalan kısmında klasik tonlara yer vererek yüzde bir dengeleme oluşturuyor. Bu durum Türk kadınlarının genelinde olan bir şey!
El ve Ayaklarda Göz Alıcı Ojeler
Türk kadınlarının makyaj alışkanlıkları hakkında biraz düşünüldüğü zaman el ve ayak parmaklarına sürdükleri ojelerin daima göz alıcı renk tonlarında olduğunu fark edebilirsiniz. Genellikle pembe ve kırmızının farklı tonları ile karşımıza çıkan el ve ayaklar, daima açık renklerden yana ilerliyor. Mavi ya da yeşil gibi koyu tonlar, kesinlikle Türk kadınının uzak durduğu renkler arasında yer alıyor.
Klasik Bir Renk Olan Pembe Her Yerde
Makyaj denildiği zaman hiç kuşkusuz en klasik renk tonu pembe olmaktadır. Pembe ruj, pembe far ya da pembe allık hiç fark etmeksizin daima makyajın bir köşesinde yer alır. Türk kadınlarının makyaj standartlarında da artık bir klasik haline gelen pembe renk tonlarını büyük bir rahatlık ile görebilirsiniz. Özellikle allık kullanımı söz konusu olduğu zaman doğal pembe tonları vazgeçilmezler arasında yer almayı başarıyor.
Göz Makyajı Daima Bir Adım Önde
Türk kadınlarının makyaj anlayışında açık ara en önde olan makyaj türü göz makyajı olarak karşımıza çıkıyor. Bir Türk kadını yüzüne ruj, fondöten bile sürmese göz kalemi ya da maskara gibi gözleri ön plana çıkaracak ufak dokunuşlarda bulunmayı ihmal etmiyor. Özellikle gözlere dikkat çekmek ve derinlik katmak amacıyla göz kalemi ve eyeliner kullanımı inanılmaz fazla! Bu seçenekleri maskara kullanımı ve ruj takip etmektedir.
Ruj Olmadan Asla
Türk kadınlarının makyaj alışkanlıkları ruj olmadan asla diyor! Ruj, ülkemiz kadınlarının vazgeçilmez makyaj ürünü olmaktadır. Göz makyajı ve dudak makyajı, Türk kadınlarının en çok önem verdiği ve üzerinde durduğu noktalar olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra fondöten ve göz farı kullanım oranlarına bakıldığı zaman ruj kullanım oranının neredeyse çeyreği kadar bir yüzde görülmektedir. Eğer Türk kadınlarının genel makyaj alışkanlıkları ile ilerlemek istiyorsanız, makyaj çantanıza birkaç farklı tonda ruj eklemesi yapabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal