Hurmalı Kek Tarifi

Lifle dolu hurmalı bir tatlı yemek istiyorsanız hurmalı kek tarifi ile mutlu olacak ve şeker eklemek zorunda kalmayacaksınız.

Hurmalı Kek Tarifi

Hurmanın sağlıklı şeker ve lif kaynağı olduğunu biliyoruz. Özellikle Ramazan ayında çok sevilen hurmayı yılın her ayında tüketebilirsiniz.

MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı toz karanfil

1 çay kaşığı muskat rendesi

1 çay bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağ

2.5 su bardağı un

1 taze hurma

ÜZERİ İÇİN

1 taze hurma (Olgun ve sert olandan)

1 çay bardağı iri kırılmış fındık içi

NASIL YAPILIR?

Bir çırpma kasesinde yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Üstüne sütü ve yağı katıp çırpmaya sürdürün. Taze hurmayı farklı bir kapta çatalla ezip püre durumuna getirin. Bir kaba unu, tarçını, kabartma tozunu, vanilyayı ve öteki baharatları beraber eleyerek harmanlayın. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ve hurma püresini katarak, mikser ile 4-5 dakika çırpın.

Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış baton bir kek kasesine dökün. Hurmanın kabuğunu soyup keserek kek hamurunun üzerine koyun. İri kırılmış fındık içlerini de dökün ve evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından kaldırın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri



-->