Haşhaşlı Portakallı Kek Nasıl Yapılır? Haşhaşlı Portakallı Kek Tarifi

Sade keklerden sıkıldıysanız size farklı ve lezzetli bir tarifimiz var: Haşhaşlı portakallı kek... Son zamanlarda oldukça popüler olan ve birçok tarife eklenen haşhaşın kekin içindeki lezzetini mutlaka tatmak isteyeceksiniz. İşte haşhaşlı kek tarifi.

28.05.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-10:35)

Hem  tatlı hem de mayhoş bir lezzeti bir arada bulunduran çayın ve kahvenin yanına oldukça yakışan bu tarifi siz de evde deneyerek sofralarınızda ikram edebilirsiniz.

HAŞHAŞLI PORTAKALLI KEK  

Malzemeler; 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış), 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi,
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3 su bardağı un, 5 yemek kaşığı haşhaş 

Hazırlanışı; Yumurtaları bir kasenin içine kırın ve üzerine toz şeker ekleyin. Köpük köpük bir kıvamı olana dek mikserin orta ayarında iyice çırpın.
Sonrasında sıvı yağ, portakal suyu, haşhaş ve yoğurdu ekleyerek çırpın.
Elde ettiğiniz bu karışıma unu ilave edin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin çok ya da az gelmesinin önüne geçmiş olursunuz. Sonrasında spatula ile içinde un topakları kalmadan iyice karıştırın.

Portakal kabuğu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte karıştırın. Yağlanmış unlanmış yuvarlak kek kalıbına kek harcını ekleyin. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında ağır ağır yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra servis edebilrisiniz.

 

Son  Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal