Yoğurtlu Pancar Nasıl Yapılır? Yoğurtlu Pancar Tarifi

Sofralarınıza hem farklı bir renk hem de bambaşka bir tat katacak olan yoğurtlu pancar meze nasıl yapılır sizin için derledik. Yoğurtlu pancar meze tarifi için gerekli olan malzemeleri sizler için bir araya getirdik. İşte bu harika lezzetin tarifi..

25.05.2019-11:10 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-17:59)

Sofralarınıza harika bir lezzeti dahil etmek isteyenler için mor renkli bakmaya doyamayacağınız yoğurtlu pancar tarifini sizler için derledik. Siz de evde tadına doyamayacağınız yoğurtlu pancar meze tarifine göz atarak evde deneyebilirsiniz. İşte yoğurtlu pancar mezesi için lazım olan malzemeler ve yapılışı...

YOĞURTLU PANCAR TARİFİ  

Malzemeler; 2 adet orta boy pancar, 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı toz ceviz içi, 1 yemek kaşığı tahin, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 5-6 dal maydanoz.

Hazırlanışı: Bir minik tencerenin içine 1,5 su bardağı su koyun ve kaynatın. Pancarların kabuklarını soyacakla soyun ve kaynayan suyun içerisine atın. Pancarlar hafif yumuşayana dek 10-15 dakika kadar haşlayın. Çıkardıktan sonra hafif soğumaya bırakın. Yoğurdun varsa olan suyunu süzdürün. Bir tabağın içine alın ve diğer malzemelerle bir aray getirin..

Yoğurdunuz ne kadar koyu kıvamda olursa sulanma riski o kadar az olur. Pancarlar soğuyunca rendeleyin ve süzgecin üstüne alıp fazla suyunu süzdürün. Sonrasında yoğurtlu karışımın içine ilave edip karıştırın. Üstüne zeytinyağı gezdirin ve maydanoz ile güzelleştirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayıı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal