Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır? Ezogelin Çorbası Tarifi

Sofraların başlangıç yemeği olan çorbalar çeşit çeşit tariflerle masamızı süsler. Kimi zaman içimizi ısıtır kimi zaman da bizi ferahlatır. Peki ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası tarifini sizler için derledik.

24.05.2019-16:56 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-16:48)

Ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası malzemeleri nelerdir? En kolay ve pratik yöntemlerle ezogelin çorbası yapmanın püf noktalarını paylaştık.

EZOGELİN ÇORBASI

Malzemeler; 

1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 adet büyük boy soğan, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı pirinç, 2 yemek kaşığı bulgur, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 6- 6,5 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz.

Yapılış aşaması; 

Tereyağı, zeytinyağı ve soğanları tencerye koyun. Hafif kavurun. Üstüne salçayı ve yıkanmış mercimekleri ekleyerek kavurmayı sürdürün. Sonra üzerine tüm baharatları, pirinç ve bulguru ilave ederek kavurun. Son olarak suyunu ekleyip kapağını kapatın ve ocağınızın altını kısarak pişmesini bekleyin. 15 dakikanın neticesinde tencerenizin kapağını açıp karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal