Tereyağının Hakiki Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır? Tereyağının gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Yemeklere lezzet atan tereyağı buzdolabından eksik olmaz. Peki gerçek tereyağını nasıl anlarız.? Püf noktaları neler? İşte doğal tereyağını anlamanın tüyolarını sizler için derledik.

24.05.2019-16:19 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-16:08)

Köy tereyağı bildiğimiz gibi yoğurttan çıkartılır. Süt sağıldıktan sonra mayalanır ve bekletilir. Bu yöntemle yapılan  tereyağı kaliteli olur.

PARÇALARA AYRILARAK ERİYORSA  

Tereyağının taze olup olmadığını anlamanın iyi yolu küçük bir parça almak ve sıcak suya atmak. Sıcak suya atılan tereyağı eğer tek parçada eriyorsa tazedir. 

ERİYİNCE ŞEKLİ BOZULUYORSA  

Gerçek tereyağını, mutfağınızda oda sıcaklığında tuttuğunuzda asla tamamıyla erimez sadece yumuşar. Ne kadar yumuşarsa yumuşasın şekli de bozulmaz. Aksi takdirde seyrederse gerçek bir tereyağı değildir. Tereyağlarının hakiki olup olmadığını renginden anlayamazsınız. Çünkü beyazı da vardır sarısı da. Tereyağının rengini oluşturan şey yağ yapımında kullanılan hayvanın sütüyle alakalıdır. 

TAVADA ERİTTİĞİNİZDE BALONCUK OLUYORSA  

Tereyağını tavada erittiğiniz zaman baloncuk olmaz ve köpürmezse bu gerçek ve doğal bir tereyağı değildir. Bu sebeple baloncuk olmazsa ve köpürmezse  tereyağınızın hakiki olmadığını bilmelisiniz. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal