23 Ağustos 2019
  • Istanbul 28°
  • Ankara 27.22°
  • Izmir 33°
İmsak 04:40
Güneş 06:14
Öğle 13:12
İkindi 16:57
Akşam 20:00
Yatsı 21:27
BIST95.645
Dolar5,7737
Euro6,3938
Altın277,88

Kuru Biber Kavurması Tarifi

Kurutulmuş biber kavurmasını hepimiz severiz. Bu enfes lezzeti farklı bir şekilde yemek isteyenler için evde kuru biber kavurması yapmanın püf noktalarını bir araya getirdik!

Kuru Biber Kavurması Tarifi

Diyarbakır'ın efsane mutfak lezzetlerinden olan kuru biber kavurması tarifini sizler için derledik.

KURU BİBER KAVURMASI  

Malzemeler; 20 adet kurutulmuş biber, 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı salça, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz.

Hazırlanışı; Bir tencereye 4-5 bardak su alın ve su kaynamaya başlayınca yıkadığınız biberleri içine atıp, 10 dakika kadar haşlanmaya bırakın.
Biberler haşlanırken, kuru soğanı ince doğrayın ve bir tavada ısıttığınız zeytinyağında soteleyin.

Soğanlar pembeleşince salçasını da ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Haşlanmış olan biberleri süzün ve tavaya onları da alın.
Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra tuzunu serpin, bir servis tabağına alın ve ılık olarak tüketin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri