Kuru Biber Kavurması Tarifi

Elazığ yöresine ait olan kuru biber kavurması tarifini sizin için derledik. Yemeklerin yanında lezzetli bir atıştırmalık sunmak istiyorsanız bu tarif tam size göre! İşte püf noktaları ile kuru biber kavurması…

27.05.2019-17:48 - (Son Güncelleme: 08.01.2022-16:12)

Kırmızıbiberin vücut için sağladığı yararlar oldukça fazladır. İçerdiği maddeler ile pek çok hastalığa karşı doğal bir koruma kalkanı oluşturan kırmızıbiber bu faydaları ile yemeklerde de sık sık kullanılmaktadır.

Anadolu mutfağına göz attığınızda biberin neredeyse yemekler için vazgeçilmez bir malzeme olduğuna şahitlik edeceksiniz. Yardımcı malzeme olarak eklendiği birçok lezzete şifa katan biber, başrol olduğu tariflerde de tüketenlere hem sağlıklı hem de lezzetli bir şölen sunmaktadır. 

Pek çok şekilde yemeği yapılan biberin, en sevilen tariflerinden biri olan Elazığ yöresine ait olan kuru biber kavurması tarifini sizin için derledik. İşte lezzetine bayılacağınız kuru biber kavurması tarifi... 

KURU BİBER KAVURMASI NASIL YAPILIR?

Kuru biber kavurması için gerekli olan malzemeler:

- 1 büyük tabak kuru biber

- 1 adet büyük boy kuru soğan

- 1 çorba kaşığı domates salçası

- Tuz

Kuru biber kavurması için; Bir büyük tabak kuru biberi, kaynayan suya bırakıp haşlayın. Yumuşaklığını kontrol ederek altını kapatıp süzün. Bu arada soğanı kavurup salçasını ekleyip, kavurmaya devam edin. Sonra biberleri ve tuzu ilave edin birkaç dakika daha ocakta tutun. Servise hazır afiyet olsun.

KIRMIZIBİBERİN MUCİZEVİ YARARLARI

- Kırmızıbiber eşsiz lezzetinin yanı sıra sağlık açısından da pek çok faydayı içermektedir. Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olan kırmızıbiberin faydalarını sizin için bir araya getirdik. 

- Mide öz suyunun salgılanmasında büyük bir rol oynayan kırmızıbiber, sindirim sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasına fayda sağlar.

- Metabolizmanın gelişmesine katkı sunan kırmızıbiber, vücudun içerisinde biriken gazların atılmasına da fayda sağlamaktadır.


- Acı biber vücudumuzun gerekli olan beta karoten maddesini tek bir besin ile karşılar ve günde en az bir tane biber tüketmek bile oldukça yararlıdır.

- C vitamini yönünden oldukça zengin olan bu besin vücut direncini artırarak hastalıklara karşı koruma sağlar. Kanser riski ve kalp krizine karşı doğal bir koruma kalkanı oluşturur.

- Acı biberin doğal maddesi capsaicin beynimizde endorfinin salgılanmasını sağlar bu da ağrı kesici bir etki oluşturarak vücuttaki ağrıları dindirir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal