Gelişim Geriliği Çocuklar için Özel Eğitim Model

Her çocuk özeldir ve her çocuğun gelişim düzeyi farklılık gösterebilir. Bazı çocuklar öğretilen şeyi ilk seferde anlayıp uygulayabilirken bazı çocuklarda birkaç tekrardan sonra anlama olabilir. İşte yaşıtlarına paralele olmayan bireyler için geliştirilen yeni gelişme...

11.08.2020-09:33 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-09:29) Gelişim Geriliği Çocuklar için Özel Eğitim Model

Kendi yaşları ile aynı düzeyde gelişim göstermeyen çocuklar için yeni bir eğitim sistemi geliştirdi. Nörobilimci ve çocuk gelişimi uzmanı Mirhat Tekin Brusk geliştirdiği eğitim modeli sayesinde çocuklara farklı alternatifler sunuyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL SİSTEM

Nörobilim ve çocuk gelişimi uzmanı Mirhat Tekin Brusk, yaşıtlarına paralel gelişim göstermeyen bireyler için eğitim modelini geliştirdi. Modelinin aynı anda tüm beyin alanlarına müdahale ettiğini ve bireyin tüm gelişim alanlarını hedef aldığını belirten Brusk, bu modelle özel gereksin ihtiyacı duyan bireye ihtiyacı olduğu kadar eğitim verildiğini vurguladı.

Brusk, yaptığı açıklamada, konuşma, özbakım, psikomotor ve günlük yaşam becerileri yaşına paralel gelişim göstermeyen bireylerin gelişim geriliğini gidermek veya en aza indirmek için bir eğitim modeli yazdığını söyledi.

Modelinin aynı anda tüm beyin alanlarına müdahale ettiğini ve bireyin tüm gelişim alanlarını hedef aldığını söyleyerek Brusk, bu modelle özel gereksinimi olan bireye ihtiyacı olduğu kadar eğitim verildiğine vurgu yaptı.

BÜYÜK BAŞARI SAĞLIYOR

Son 20 yıldır özel eğitimde ve özellikle konuşma bozuklukları alanında ciddi bir artış olduğuna dikkatleri çeken Brusk, 'Bu alanda araştırma yapmak, üretmek benim için adeta zorunlu bir hal olmuştu' dedi.

Brusk, Maltepe'de özel gereksinimi olan çocuklar için açtığı özel okulda yerli ve yabancı çok sayıda öğrenciye geliştirdiği model üzerinden eğitim verildiğini ve bu eğitimim ile büyük başarı sağladıklarını sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal