Jiletten Sonra Sivilce Oluşumu

Cilt üzerine jilet uyguladıktan sonra sivilce oluşumu, tahriş ya da kızarıklıklar oluşmaktadır. Bu durumdan kurtulmak için, jiletten sonra sivilce nasıl geçer? Jiletten sonra tahrişe bağlı kızarıklıklar nasıl geçer? Jilet kullandıktan sonra oluşan sivilce izleri nasıl önlenir? Tüm cevaplar haberimizde...

10.08.2020-17:48 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-16:10)

Jiletten sonra sivilce nasıl geçer? Jiletten sonra tahrişe bağlı kızarıklıklar nasıl geçer? Jilet kullandıktan sonra oluşan sivilce izleri nasıl önlenir? Jilet kullanımı sonrası oluşan tüm bu rahatsızlık verici durumdan kurtaracak yöntemleri sizler için hazırladık. 

Genelde hassas cilde sahip olan kişilerde çok fazla karşılaşılan cilt problemleri jilet kullanımından sonra fazlasıyla oluşabilmekte. Genel olarak jilet kullanımın ardından vücutta sivilce oluşumu olabilir. Bunun belli başlı nedenleri olmakla birlikte vücut bu alete tepki olarak bu oluşumu oluşturabilir.

JİLETTEN SOBRA SİVİLCE NASIL ÖNLENİR?

İlk olarak jilet yerine doğru bir traş makinesi edilmelidir. Jilet kullanmak yerine cilt ve sakal tipine uygun bir traş makinesinin seçilmesi ve doğru traş teknikleri öğrenilerek bu şekilde işlem yapılmalıdır. Doğru traş teknikleri seçildiğinde cilt üzerinde kıl dönmeleri ve jilet kesikleri ve jilet sonrası kızarıklıkların önlenmesine fayda sağlayacaktır. 

Bazı elektrikli traş makinelerinin üst kısmında makine çalıştırıldıktan sonra ısı yükselmesi başlamaktadır bu sebeple cilt üzerinde aşırı ısıdan dolayı tahriş söz konusu olacaktır. Seçilecek traş makinesi güvenilir bir markaya ait olmalı. Kılı düzgün bir şekilde alabilmeli ve ciltte neredeyse hiç tahriş, kızarıklık ve sivilce gibi oluşumlara yol açmamalıdır. Bazı traş makinelerinde traş sonrası tahrişi azalmak ya da rahatlatmak için soğutma teknolojisi geliştirilmiş ve bu traş makineleri cilt üzerinde sonradan soğutma etkisi yaparak oldukça verimli bir performans sağlamaktadır.

JİLET KULLANDIKTAN ÖNCE VE SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLER

Jiletten sonra sivilce nasıl geçer sorunun cevabı için dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi de traştan önce, traş sırasında ve traştan sonra nelere dikkat edilmelidir? Tüm bu soruların cevabının bilinmesi gerekmektedir. Bu yüzden traştan önce cilt uygun hale getirilip hazırlanmalıdır. Bu sebeple traş öncesinde köpük ya da jel kullanmak cildi önemli ölçüde yumuşatacaktır ve bu şekilde jiletten sonra sivilce oluşumu, cilt üzerinde kızarıklık veya yanma hissi engellenmiş olacaktır. 

Traştan önce yapılması gerekenler

Ancak köpük kullanmadan kuru bir şekilde traş olunacak ise traş işlemine başlamadan önce yüz yıkamak tavsiye edilmemektedir. Çünkü traştan önce yüz yıkandığı zaman suyun etkisiyle sakallı cilt bölgesi hafif bir şişme eğilimi gösterecektir. Yıkandıktan sona jilet ile traş köpüğü olmadan traş olunduğunda kızarıklık ve sivilceye neden olabilmektedir. Traş mutlaka bu şekilde yapılması gerekiyor ise fazla bastırmadan nazik bir şekilde traş olunmalıdır. Jiletten sonra sivilce nasıl geçer sorusunun cevabı fazla bastırarak ciltte tahrişe sebep olmamaktır.

Traştan sonra dikkat edilmesi gerekenler

Jilet kullanımından sonra asla yapılmaması gereken şey, cildi kendi haline bırakmaktır. Traşın belki de en önemli aşaması traş sonrası kısmıdır.

Traştan sonra birkaç kıl dönmesinin kaldığı düşünülüyor ise bir cımbız yardımı ile çekilip alınabilir fakat tamamen kökünden alınmamalıdır. Kökünden alındığı zaman kıl daha da derinden yeniden büyümeye başlayacağı için sivilce gibi görüntüler ortaya çıkacaktır. 

Jiletten sonra sivilce oluşumunu engellemek için, traştan sonra soğuk su kullanarak gözeneklerin çabuk kapanması sağlanmalıdır. Sonrasında da soğuk bir havlu cilt üzerine kapatılıp cilt yanması hafifletilebilir. Bazı çeşme suları cildin PH’ına uygun olmadığı için ciltte bozukluklara sebep olabilmektedir. Cilt PH’ını uygun hale getirebilmek için de cilde uygun sprey tonikler kullanılmalı ve traş sonrası bakım kremleri ve losyonlarından vazgeçilmemelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal