Demir Eksikliği Çocuklarda Hırçınlığa Neden Oluyor

Çocuklarda fazla görülen demir eksikliği anemisi gelişimde geriliğe neden olmaktadır. Uzm. Dr. Hüseyin Sevim demir eksikliği olan çocuklarda hırçınlık ve iştahsızlığın fazla olabileceğini söyledi. Detaylar haberimizde...

12.06.2020-14:03 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-13:55) Demir Eksikliği Çocuklarda Hırçınlığa Neden Oluyor

Demir eksikliği çocuklarda oldukça fazla görülebilir. Bu eksikliği gidermek için tüketilen pekmez, dut, üzüm gibi besinlerin tedavi için çok da etki sağlamadığı söylendi.

ÇOCUKLARDA DEMİR EKSİKLİĞİNE DİKKAT

Uzm. Dr. Hüseyin Sevim “Demir eksikliği anemisi bulunan çocuk hırçınlaşır, iştahsızlık ve halsizlik meydana gelir. Okul başarısı düşer. Ten rengi açık sarıya döner, pembeliğini kaybeder. İleri aşamalarda, cilt bozuklukları tırnaklarda kırılma ve soyulmalar başlar. Bazı çocuklarda pika dediğimiz kâğıt, toprak, kömür gibi yenmeyecek maddeleri yeme alışkanlığı gelişir” açıklamasında bulundu.

Demir eksikliğinin ergenlik dönemlerinde kız çocuklarında fazla görüldüğünü ve ilk olarak kilo almada ve boy uzamasında yavaşlamaların görüldüğünü söyleyen Sevim, bazı çocuklarda da pika denilen kâğıt, toprak, kömür gibi yenilmeyecek nesnelerin yeme alışkanlığına dönüştüğünü de açıklamlarına ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal