Şeker Tüketimi Fazla Yemeye Sebep Oluyor

Şekerin fazla tüketilmesi birçok hastalığı beraberinde getirmektedir. Yapılan araştırmalar şekerin olduğundan fazla yemek yemeye neden olduğunu ortaya koydu. İşte detaylar...

12.06.2020-13:39 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-13:26) Şeker Tüketimi Fazla Yemeye Sebep Oluyor

Dopaminden gelen dönüş bilgisini ne kadar gıda ile meyve sineklerinin doyacaklarını anlamak için kullandığını aktaran Dus, hayvanların yüksek oranda şeker diyetinde ise bu denetlemenin zaman alma ihtimalinin olduğunu da sözlerine ekledi.

ŞEKER TÜKETİMİNE DİKKAT!

ABD'nin Michigan Üniversitesindeki araştırmacılar, fazla tüketilen şekerin etkilerini incelemek için meyve sinekleri üzerinde araştırma gerçekleştirdi. Araştırmanın sonucunda şekeri fazla tüketmek olduğundan fazla yemek yemeye sebep oluyor.

Meyve sinekleriyle insanların şeker tatma aşamalarının sinirsel ağların benzerliğinin olmasından yola çıkan araştırmacılar, meyve sineklerini yüksek oranda şeker vererek beslediler. Çalışmayı yöneten Monica Dus, araştırma hakkında "Yüksek oranlı şeker diyetinde meyve sineklerinin dopamine bağlı sinir hücrelerinin daha az aktif olduğunu fark ettik. Çünkü yüksek oranda şeker tüketimi, ağızdan gelen tatlılık sinyalinin yoğunluğunu azaltıyor." açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal