Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?

Bir diğer adı diyabet olan şeker hastalığı, günümüzde en çok ve hızlı bir biçimde yayılan sorunların başında gelmekte. 11 milyon şeker hastasının bulunduğu ülkemizde, buna karşılık uygulanabilecek doğal yöntemler merak ediliyor. İşte bunların hepsi haberimizde.

09.06.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:47) Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?

Şeker hastalığı, pankreasın yeteri kadar insülin salgılamamasından dolayı ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Her insan belli bir miktar şekere ihtiyaç duyar. Bunun kesinlikle belli bir işlemin ardından kana karışması lazım. Enerji olarak bunu kullanabilmek için gerekli olan insülin oluşmadığı zaman şeker oranı da yükselir.

Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Şeker hastalığı belirtileri şöyledir;

  • Çok sık tuvalete çıkma
  • Ayak ve ellerde görülen karıncalanma ve uyuşma
  • Enfeksiyon geçirme sıklığının artması
  • Ciltte ortaya çıkan yaraların çok zor geçmesi
  • Çok sık su içme
  • Ağızda ortaya çıkan kuruluk

Şeker Hastalığına Karşı Uygulanan Doğal Yöntemler Nelerdir?

  • Şeker hastalığına ne iyi gelir: Yeşil çay sayesinde diyabet sorununun çözümü mümkündür. İçindeki zengin içerikle özellikle kan şekerinin dengelenmesi çok kolay bir hale gelir. Bunun yanı sıra her daim içilmesi halinde tip 1 olarak bilinen diyabet riski de azalmış olacaktır. Fakat bunun hiçbir şekilde aşırı tüketilmemesi tavsiye edilir.
  • Şeker hastalığına iyi gelen besinler içinde çemen de bulunur. Tüketimi son derece kolaydır. Buna göre uykudan hemen önce suyun içine iki yemek kaşığı dolusu çemen tohumunu koymak gerekiyor. Bunun ardından bekleyin. Sabah olduğu vakit bunu alın ve tüketin. Özellikle çok düzenli bir biçimde yapmak şarttır. Hatta birkaç ay devam etmelisiniz. Böylelikle glikoz seviyesi çok hızlı bir biçimde düşmüş olacaktır.
  • Şeker seviyesinin dengelenmesi için kullanılabilecek daha farklı ürünlerden birisi ise tarçındır. Özellikle sahip olduğu güzel kokusu ve değişik tadıyla bilinir. Tüketimi kesinlikle toz tarçın üstünden yapmak şarttır. Öncelikle bir bardağın içine ılık su koyun. Daha sonra içine bir çay kaşığı kadar tarçını ekleyin. Bunun ardından yapılacak olan şey ise hemen bunu içmektir.
  • Şeker hastalığına karşı mücadele etmek isteyen kişiler için aynı zamanda yulaf suyunun da büyük bir faydasının olduğunu hemen belirtmek lazım. Hammaddesi yulaf olan bu ürünü dilediğiniz gibi sıvı şeklinde tüketmeniz mümkündür. Elbette bu konuda çok abartılı bir yaklaşım içine girmemek lazım.
  • Enginar, şeker hastalığı olan kişilerin tüketebileceği bir bitki. Çok farklı faydaları var. Bunların içinde elbette kan şekerinin sahip olduğu seviyeyi en iyi biçimde dengelemek ilk sırada geliyor. Hem yaprak kısmında hem de içinde inulin yer alır. Bu bir liftir. Şekerin enerjiye dönüşmesi bu sayede mümkündür.

Şeker hastalığına ne iyi gelir: Berberin adı verilen bitki sayesinde de şeker seviyesinin düşürülmesi ve dengelenmesi mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal