Okula Giden Çocuklar Nasıl Doğru Beslenmeli?

Gelişme çağında olan ve okula giden çocuklar, dengeli ve düzenli beslenmediği takdirde gelişimlerinde ve derslerinde istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Okuldaki beslenme rutini ve evde ailelerin oluşturması gereken düzeni sizin için derledik.

02.09.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-13:53) Okula Giden Çocuklar Nasıl Doğru Beslenmeli?

Çocukların gelişme ve büyüme çağının en hızlı olduğu dönem olan okul dönemi, sağlıklı beslenme açısından dikkat edilmesi gereken bir süreç. Beslenme düzennde gerileme yaşanmaması için bu dönemde çocuklar ne yemeli ve nasıl yemeli gelin birlikte bakalım.

ÇOCUKLAR NASIL SAĞLIKLI BESLENMELİ?

1. İstenmeyen besini yeme hususunda çocuklara çok ısrar edilmemeli ve tekrar yemesi için ayrı günlerde 2-3 deneme yapılmalı. Hala da yemediyse istenmeyen besin diğer yemeklerin yanında garnitür olarak konulabilir.

2. Evde sofra düzeninin olmaması ve aile fertlerinin aynı anda yemek masasında oturmaması, çocuklarda isteksizliğe sebep olabilir. Öğünler atlanmamalı, yemek yeme alanı tek olmalı ve aile fertleri yemekte birlikte bulunmalı.

3. Çocukların yemek saatleri net olmalıdır. Öğün aralarında çocukların iştahını kapatacak şeker, çikolata, asitli içecekler ile besleyici değeri olmayan raf ürünlerini yemeleri sınırlandırılmalı.

4. Besin değeri düşük veya zararlı besinleri bir anda yasaklamak çoğu kez başarısızlıkla neticelenir. Arkadaşları bu besinleri yerken yasak koymak cazibeyi yükselitr. Bunun yerine ise besinlerin zararlarını anlatmak, bunlarla ilgili videolar izletip ikna yoluna gitmek iyi olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal