Sebepsizce Kollarınızda Morartı Varsa Sebebi Bu Olabilir!

Kan kaybının engellenmesini sağlayan Trombositin düşüklüğü bazı hastalıklara sebep olur. Bu hastalıklar ciddi bir hal alabilir.

02.09.2019-10:15 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-10:11) Sebepsizce Kollarınızda Morartı Varsa Sebebi Bu Olabilir!

Bağışıklık sistemindeki zayıflığın tetiklediği trombositin düşüklüğü kanın pıhtılaşmasını arttırabilir ve kan kaybına sebep olabilir.

TROMBOSİT DÜŞÜKLÜĞÜ NEDİR?

Kanın pıhtılaşmasını mümkün kılan renksiz kan hücrelerine trombosit denir. Yaralanmalar neticesinde damarlardaki kanı pıhtılaştırarak kan kaybını engeller. Trombosit düşüklüğü çoğunlukla lösemi ve bağışıklık sistemi zayıf olan insanlarda görülür. Aynı zamanda bazı ilaçların yan etkileri de trombosit hücrelerini düşürür. Genellikle her yaş ortalamasında olan trombosit düşüklüğünün en belirgin göstergesi ciltteki yersiz morartılardır. Trombositlerin düşük ya da yüksek olması sağlık problemlerine sebep olur. Hemogram testleri ile teşhis edilen trombositler ciddi bir rahatsızlığa sebep olmadan hemen tedavi edilmesi lazımdır. Trompositlerin aşamasını karaciğer belirler. Kemik iliği hücrelerinden bölünen parçalar olan trombositler kanda genellikle 7-10 gün arası dolaşır. Fonksiyonlarını tamamladıktan sonra dalak tarafından bedenden atılır. Trombositler herhangi bir yaralanma sırasında kanda hızla çoğalır bir örümcek ağı benzeri yaranın olduğu yerde katılaşarak kanın akmasını önler.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal