Fırında Erik Reçeli Tarifi

Vitamin bakımından zengin olan mürdüm eriği ile fırında reçel yapabilirsiniz. Fırında yaptığınız erik reçeli, tencerede yapılan erik reçelinden biraz daha farklı bir tat elde etmenize neden olur. Peki fırında erik reçeli nasıl yapılır?

24.09.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-09:24) Fırında Erik Reçeli Tarifi

A vitamini, B2 vitamini, C vitamini ve potasyum içeren mürdüm eriğiyle reçel yapılabilir. Fakat reçel denince akla ilk gelen tencere yöntemi yerine fırında da erik reçelini yapabilirsiniz. İşte enfes bir erik reçeli tarifi...

MALZEMELER

2 kg mürdüm eriği(sert olanlardan seçin)

1 kg toz şeker (isteğe göre arttırabilir)

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1-2 tane çubuk tarçın

3-4 tane karanfil

Yarım çay bardağı su

1 tatlı kaşığı teremyağ (parlaklık için)

YAPILIŞI

Eriklerimizi yıkayarak reçelimizi yapmaya başlıyoruz ve erikleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartıyoruz. Hemen ardından tepsimize bir iki su bardağı kadar şeker yayıyoruz. Üzerine ortadan ayırdığımız eriklerimizi biraz boşluklu şekilde diziyoruz, eğer erikler sığmayacak gibiyse biraz daha sık dizilebilir. Sirkeyi, kalan şekeri, çubuk tarçını ve karanfili ilave edip, öncesinde 180 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Yaklaşık 15 -20 dk sonra tepsiyi çıkarıp kıvamı kontrol edilmeli. Ara ara kontrol ederek, erikler yumuşadığında alıp kavanozlara aktarıyoruz. Fakat tepsideki şerbeti tekrar fırına koyup biraz daha kıvamının yoğunlaşmasını bekliyoruz. Karanfilleri ve tarçını içinden çıkarıyoruz, eriklerimizin üzerine şerbet sıcakken ekleyip kapaklarını sıkıca kapatarak kavanozları ters çeviriyoruz . Reçelimiz soğuyunca güneş görmeyen yere kaldırıyoruz.

Fırında erik tarifimiz hazır, afiyet olsun! Dilerseniz bu reçeli tartlarınızda, turtalarınızda kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal