Sarımsak Turşusu Tarifi

Kış için turşu yapma hazırlıklarındaysanız, sarımsak turşusu yapmayı düşünebilirsiniz. Doğal antibiyotik olarak anılan sarımsak ile yapılan turşunun kan akışını hızlandırmak gibi özellikleri mevcut. Peki sarımsak turşusu nasıl yapılır? Sarımsak turşusu tarifi...

23.09.2020-17:18 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-17:11) Sarımsak Turşusu Tarifi

Cildi tazeleme etkisi olan sarımsak turşusu, akne oluşumunu da yok etme özelliği ile biliniyor. Kan akışını hızlandıran sarımsak turşusunun en önemli faydası ise akciğerlerde oluşabilecek enfeksiyonları yok etmede etkisinin yüksek olmasıdır. Ayrıca enerji verdiğini ve yağ yakımını hızlandırdığını da söylemek mümkün. 

MALZEMELER

1 kilo sarımsak

1 su bardağı sirke

4 adet kereviz sapı

2 çorba kaşığı kaya tuzu

1 tatlı kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Sarımsakların kabuklarını soymadan saplarını kesin ve başlarını ayırmayın. Bir tencereye bir kaşık tuz ve sarımsakları alın, 2 dakika kadar kaynatın ve geniş bir kaba buzlu su koyup sarımsakları içine ilave edin. Sonra aralarına kereviz sapları koyarak sarımsakları kavanoza dizin. Kavanozu dolduracak oranda suyu tencereye ekleyip kaya tuzu ve toz şekeri ile kaynatın. Ocaktan alıp ılıklaşmasını bekleyin ve sirkeyi de ilave edip, sarımsakların üstünü örtecek şekilde kavanoza aktarın. Kapağın iyice kapatarak karanlık bir yerde muhafaza edin. Yaklaşık 2-3 hafta sonra ise sarımsak turşunuz hazır, afiyet olsun! Herhangi bir hastalığınız varsa sarımsağı tüketmek için bir hekime danışmanız tavsiye edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal