Coronavirüse Karşı Kırmızı Pancar Turşusunun Faydaları

Uzmanlar, Coronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirilmenin önemli olduğunu vurguluyor. Bağışıklığı güçlendirmenin en iyi yolu da tüketilen besinlerden geçiyor. Peki, bağışıklığı güçlendirmek için hangi besinleri tüketmek gerekir? Kırmızı pancar Coronavirüsünden korur mu? İşte kırmızı pancarın faydaları…

23.03.2020-10:53 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-10:36) Coronavirüse Karşı Kırmızı Pancar Turşusunun Faydaları

Düzenli beslenmenin sağlık ve yaşam kalitesi açısından oldukça önemli bir unsur olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Büşra Atmaca, "Coronavirüse karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek amaçlı probiyotikten zengin besinlere önem vermemiz gerekecek. Kırmızı pancar anti oksidan özelliği yüksek bir besin. Aynı zamanda da demir ve A vitamini açısından yüksek. Yine kırmızı pancar vücudumuzun oksijenlenmesini artıran bir besin. Solunum yolu sıkıntılarında oldukça önemli olduğunu düşünüyorum," dedi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRECEK BESİNLER TÜKETİN

Virüsten korumak için kişisel hijyenin yanı sıra probiyotikten zengin besinlere ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Atmaca, "Vücudumuzun savunma askerleri yani bağırsaklarımız bağışıklık sistemimizi oluşturuyor.

Biz bu süreç içinde beslenmemize ve bağışıklığımızı güçlendirecek besinleri ne kadar çok tüketirsek o kadar koruyucu önlemleri artırmış olacağız.

PROBİYOTİKTEN ZENGİN BESİNLER TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Okulların da tatil olmasıyla çocuklarımızla birlikte evde vakit geçirmeye daha fazla başlamış durumdayız. Bağışıklık sistemimizi güçlendirecek besinlerimizin içinde probiyotiklerimiz var.

Bizim doğal probiyotiklerimiz arasında yoğurt, kefir evde yaptığımız kırmızı pancar turşusu ve suyu var. Koronavirüsüne karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek amaçlı probiyotikten zengin besinlere önem vermemiz gerekecek," şeklinde konuştu.

KIRMIZI PANCAR SOLUNUM YOLU SIKINTILARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kırmızı pancarın antioksidan içeriğinin yüksek bir besin olduğunu belirten Atmaca, "Aynı zamanda da demir ve A vitamini açısından yüksek. Yine kırmızı pancar vücudumuzun oksijenlenmesini artıran bir besin.

İçinde yüksek miktarda nitrat bulunduruyor bu da vücudumuzun daha fazla oksijenlenmesini sağlıyor. Solunum yolu sıkıntılarında oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.

Kırmızı pancarı evde haşlayarak suyunu da tüketebiliriz. Unutmayın mucizevi tek bir besin yok ne kadar fonksiyonel beslenmeye önem gösterirsek o kadar bağışıklığımızı güçlendirmiş olacağız.

Çocuklarımız da evde bulunduğu bu dönemde cips, kola, kızarmış yiyeceklerden uzak durmalı. Çünkü bağırsak sağlığımız bunları hiç sevmez," ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal