Bağışıklığı Güçlendiren Besinler Hangileri?

Dünya gündemine oturan Coronavirüs hakkında birçok yanlış bilgi var. Özellikle 65 yaş üstü ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişileri etkileyen Coronavirüsten korunmak için bağışıklığı güçlendirmek gerekir. Peki, bağışıklığı güçlendirmek için hangi besinleri tüketmek gerekir? Hangi besinde hangi vitamin bulunur?

13.03.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-08:38) Bağışıklığı Güçlendiren Besinler Hangileri?

Bağışıklık sistemini ne kadar güçlü tutarsak Coronavirüs veya bir başka viral/bakteriyel salgın fark etmeksizin korunmuş oluruz. Tüketilen besinler vücudun virüslere karşı savaşma gücünü yükseltiyor. Besinlerin içeriğindeki vitaminler, vücut hücrelerinin kendini yenileyip gelişebilmesi ve enerji üretebilmesi için gerekli olan organik bileşiklerdir. Peki, hangi besinlerde hangi vitaminler bulunur? İşte detaylar…

A, C, E VİTAMİNLERİ İLE ÇİNKO MİNERALİ ÖNE ÇIKIYOR

Söz konusu bağışıklık sistemi olduğunda ilk olarak akla gelen A, C, E vitaminleri ile çinko minerali oluyor. Omega-3 yağ asitleri de bağışıklık sistemi için en güçlü destek kuvvetlerinden biridir. Mevsime uygun beslenmek tüm besin öğelerini, kolaylıkla bağışıklık sistemine kazandırabilir. Kışın pazar ve manavlarda yer alan koyu yeşil yapraklı ve parlak turuncu renkli sebzeler boşa değil, havalar soğudukça yağlanan leziz balıklar da... Bu besinlerin içerdiğinde bulunan vitamin ve mineraller tam da ihtiyacımız olan bu dönemlerde, beslenmemize dahil etmemiz üzerine hazırlar!

SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARINDAN KORUYAN A VİTAMİNLERİ

Etkisi kesin olarak kanıtlanmış olan A vitamini, özellikle solunum sistemi yolu enfeksiyonlarından korumada oldukça önemli bir role sahiptir. Günlük ihtiyacımızı tüketilen besinlerle çok rahat bir şekilde karşılayabiliriz. Hayvansal kaynaklar arasında karaciğer, yumurta, süt ve tereyağı yer alırken bitkisel olarak da özellikle, koyu yeşil yapraklı ıspanak, pazı ve benzeri sebzeler ile turuncu renkli havuç, kış kabağı gibi sebzeleri tüketeceğiniz bir diyet A vitamini ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabilir. A vitamini karaciğerde depolanabildiğinden, besin takviyesi olarak bilinçsiz tüketilmesi sonucunda zehirlenmelere de neden olabilir.

2 MANDALİNA GÜNLÜK C VİTAMİNİ İHTİYACINI KARŞILAYABİLİR                       

C vitamini vücudumuzu koruyan en temel öğeler arasında yer alır. Suda eriyen ve vücutta depolanamayan bir vitamin olduğu için günlük olarak C vitamini tüketmemiz gerekir. C vitamini alabileceğimiz besinler ise şöyle: mandalina, portakal, kivi, biber, çilek, brokoli, bezelye, domates, ananas vb. Yetişkin bir bireyin günlük ortalama 90 mg C vitamini alması gerekiyor. Gün içerisinde 2 küçük boy mandalina tüketmek günlük C vitamini ihtiyacını karşılayabilir.

SU TÜKETİMİ VE UYKU BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN OLMAZSA OLMAZI!

Yeterli su tüketimi, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için olmazsa olmaz. Havaların soğuk olduğu zamanlarda ise, su tüketiminin artması gerekirken maalesef ki azalıyor. Özellikle enfeksiyon durumlarında su tüketiminin ekstra özenli bir şekilde arttırılması gerekmekte. Kronik yorgunluk da hastalık riskini arttıran faktörler arasında yer alır. Beslenmenize gösterdiğiniz özeni günlük uyku düzeniniz için de göstermeniz bağışık sisteminin tüm çarklarının doğru çalışması için gerekli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal