12.09.2020-17:44 (Son Güncelleme:20.08.2021-09:41)


1

Kahvaltı denilince şüphesiz akla börek gelir! Börek dediğinin içerisinde de kesinlikle peynir olmalıdır. MALZEMELER: - Milföy hamuru - 3 yumurta - 3/4 SB kaşar peyniri - 8 adet sosis NASIL YAPILIR? : Öncelikle fırını 190 dereceye ayarlayın. Ardından yumurtaları bir kabın içerisine kırıp güzelce çırpın. Daha sonra yumurtayı tavaya alarak pişirin. Piştikten sonra milföy hamurunuzun içerisine yumurtayı, sosisi ve peyniri koyun. Rulo şeklinde sardığınız milföy hamurlarınızın üzerine yumurta sarısı sürerek 15-20 dakika pişirin.



2

Omletsiz kahvaltı düşünülemez! O halde bu tarife bir göz atın… MALZEMELER: - 1 adet dolmalık biber - 3 dal taze soğan - 4 küçük kiraz domates - 6 yumurta - 1/2 tatlı kaşığı tuz - 50 gr kaşar peyniri - Bir avuç ıspanak - 2-3 damla acı sos - Sucuk - Sosis NASIL YAPILIR? : Fırınınızı 200 dereceye ayarlatın ve ardından yumurtalarınızı bir kabın içerisine kırıp güzelce çırpın. Listede yer alan diğer malzemeleri minik minik doğrayıp yumurtanın içerisine ekleyin. Ardından muffin kalıplarınızın içerisini yağlayarak yumurtalı karışımınızı ekleyin. Yaklaşık 15-18 dakika pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.



3

Kahvaltı deyince akla gelen bir diğer lezzette şüphesiz gözlemedir. İşte pratik gözleme tarifi… MALZEMELER: - 6 su bardağı un - 2 tatlı kaşığı tuz - 1 paket kuru maya - Peynir - Siyah susam - Maydanoz - Dereotu NASIL YAPILIR? : Maya, ılık su ve şekeri bir kabın içerisine alarak karıştırıp bekletin. Tuzu unun çevresine serpiştirin ve una yavaş yavaş ekleyerek mayalı karışımın içerisine ekleyin. Hamuru elinizle açtıktan sonra ortasını incecik açarak içerisine peynir, dereotu, maydanoz ve siyah susam karışımını ekleyerek kapatın. Üzerini yağlayıp tavada ters düz pişirin. Dilerseniz hazır yufka ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun...



4

Yumurtayı bir de böyle deneyin… MALZEMELER: - 4 adet yumurta - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 tatlı kaşığı pul biber, - Karabiber, - Tuz NASIL YAPILIR? : Yumurtaları haşlayın, kabuklarını soyup ikiye bölün. Tereyağını tavada eritin. Tereyağının üzerine yumurtaları düz tarafları tavaya bakacak şekilde dizin. Pul biber, tuz, karabiber, saçak peyniri tavaya ekleyin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Afiyet olsun...



5

Daha önce böyle bir tost yemediğinize eminiz! İşte hem lezzetli hem de sağlıklı tost tarifi... MALZEMELER: - 1/4 adet yulaflı tam buğday ekmeği - 1 yemek kaşığı acuka - 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi - 4 dilim mozzarella peyniri - 3 dilim patlıcan - 3 dilim kapya biber - 3 dilim kabak - 1 tatlı kaşığı tereyağı NASIL YAPILIR? : Ekmeği ortadan ikiye keserek birinin üzerine acuka diğerinin ise zeytin ezmesini sürün. Acukayı sürdüğünüz ekmeğin üzerine 3 adet mozzarella peynirini dizin. Daha sonra sırasıyla patlıcan, kapya biber ve kabağı sıralayın. En üst kısmına tekrar mozzarella peyniri koyduktan sonra zeytin ezmesi sürülen ekmek ile üzerini kapatın. Ardından tost makinesinin içerisine koyarak 4-5 dakika yüksek ısıda pişirin. Kapağını açıp üzerine tereyağını sürün ve tekrar kapatıp 5-8 dakika daha pişmesini bekleyin. Tostunuz hazır, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR