Evinizi ve Ruhunuzu Arındırmanın Yolu

Kimimiz hala evlerde karantinadayız, kimimiz de her gün işe gitmek için dışarı çıkıyoruz. Fiziksel mesafeyi korumanın önemli olduğu bugünlerde sevdiğimiz insanlardan, sosyal çevremizden ayrı olsak da zihinlerimizde ortak bir soru var; nasıl korunuruz? İşte evinizi ve ruhunuzu arındırmanın yolları…

08.07.2020-15:54 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:11) Evinizi ve Ruhunuzu Arındırmanın Yolu

Yoğun duygu karmaşasını yaşadığımız günlerde hastalanmamak için bedenimizi korumak için bütün önlemleri alsak da ruhumuzu korumak için çok bir çaba sarf etmiyoruz. Fitoterapist ve Eczacı Cansın Gelişli vücudumuzu, zihnimizi ve ruhumuzu aromaterapi ile korumanın yollarını anlattı.

KASTİL SABUN TERCİH EDİN

İlk adım olarak ellerimizi yıkamaya özen göstermelisiniz. Ellerimizi hatta yüzümüzü muhakkak kastil sabun ile yıkamaya özen göstermelisiniz. Kastil, içeriğinin yüzde elliden fazlası zeytinyağı, hint yağı gibi doğal yağlardan oluşan sabunlara deniliyor. Doğal içeriği cildimizin florasını bozmadan temizlememize yardımcı olurken sık yıkama nedeniyle meydana gelen el kuruluğunu önlemimizi de sağlayacaktır. Kastil sabun, kimyasal içerikli sabunların tetiklediği egzema ve dermatit gibi deri hastalıklarının oluşmasını engelleyecek ve yatışmasına yardımcı olacaktır.

KOLONYAYI ATLAMAYIN

El temizleme solüsyonları ve sabunlarla yapılan çalışmaların sonucunda ellerimizi 20 saniye sabun ile yıkadıktan sonra en az yüzde yetmiş oranında alkol içeren bir antiseptik ürün kullanmanın el hijyenini sağlamada etkilidir. Bu nedenle ellerinizi kastil sabun ile yıkadıktan sonra yüksek alkol oranına sahip bir kolonya ile de temizlemeye özen göstermelisiniz.

YÜZ İÇİN LAVANTA SUYU

Yüzünüzü yıkadıktan sonra 100 ml’lik bir lavanta suyunun içerisine 15 damla çay ağacı yağı ve 15 damla paçuli yağı damlatıp her kullanım öncesinde çalkalayarak yüzümüze uygulayabiliriz. Bu yağlar antiviral etkileri yanında gözeneklerimizin sıkılaşmasına, sivilce probleminizin giderilmesine yardımcı olacaktır.

PAKET TEMİZLİĞİ İÇİN DOĞAL ALTERNATİFLER

Dışarıdan aldığımız ürünleri temizlemek için alkol oranı yüksek bir oda spreyine antiviral etkisi bilimsel çalışmalarla desteklenmiş çay ağacı yağı, paçuli yağı, kekik yağı veya biberiye yağı ilave edip tüm yüzeylerde ve virüs teması olası paketlerde gönül rahatlığı ile kullanabiliriz. Tercih ettiğiniz oda spreyinin kimyasal içermeyen doğal yağlar ile hazırlanan bir sprey olması kendinizi ve ciğerlerinizi Covid-19’dan korurken kimyasallara maruz kalmamak açısından çok önemlidir.

BUHURDANLIK NASIL KULLANILIR?

Evlerimizde buhurdanda uçucu yağ kullanımı hem virüsten korunmamıza yardımcı olacak hem de rahatlamanızı sağlayacaktır. Yaşam alanımızda buhurdanı sıcak su ile doldurduğunuz haznesine her on metrekare için 1-2 damla uçucu yağ damlatın. Çay ağacı uçucu yağını antiviral ve anti bakteriyel etkileri sebebiyle tercih edebilirsiniz.

HANGİ TÜTSÜLERİ TERCİH ETMELİ?

Frankincense yani günlük reçinesi, üzerlik tohumu, adaçayı, biberiye ve palo santo evlerinizi arındırarak enerji temizliği sağlar, ortamın ve sizin enerjinizi yükseltir. Adaçayını ve biberiyeyi dilerseniz buket şeklinde, dilerseniz günlük ve üzerlikle birlikte seramik bir çanakta yakabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal