Tütsü Yakmanın Yararları Nelerdir?

Tütsü yakmanın kişilerin ve ortamın kötü enerjisini değiştirdiğine inanılır. Herkesin evinde yapabileceği ve sadece yakarak kötü enerjiden uzaklaşabileceği 5 pratik tütsüyü derledik.

04.07.2020-18:33 - (Son Güncelleme: 19.02.2022-15:26)

Tütsü yakmak dünyanın pek çok bölgesinde yüzyıllardır sürdürülen bir arınma pratiğidir. Günümüzde hem kötü enerjiyi yok etmek için hem de hoş koku yaydığı için oldukça yaygındır. 

Tütsü kullanımının ilk olarak nerede kullanıldığı bilinmemektedir. Fakat kötü enerjileri yok ettiğin için ve iyi enerjilerin de toplanmasında faydalı olduğu için yüzyıllardır etkisini sürdüren bir eylemdir. 

KÖTÜ ENERJİYİ UZAKLAŞTIRAN 5 TÜTSÜ…

Ada çayı tütsüsü hazırlamak için; birkaç adet kurutulmuş adaçayını ocakta yakın, renk değiştirdiğinde ocaktan alarak evin her yerine ada çayı tütsünü yayın. Ada çayı tütsüsü negatif enerjiyi yok etmektedir. 


Üzerlik tohumu tütsüsü hazırlamak için; bir avuç üzerlik tohumunu bir minik tencerede kavurun sonrasında dumanı tüm eve yayın. Üzerlik otu, nazar için oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Defne yaprağı tütsüsü hazırlamak için; 3 adet kuru defne yaprağını ateşte rengi değişene dek ısıtın. İstediğiniz ortamda bir tabağın içinde gün bitimine kadar tutmanız kötü enerjiyi uzaklaştıracaktır.


Çörekotu tütsüsü hazırlamak için; yarım çay bardağı çörekotunu kokusu çıkana kadar kavurun ve dumanını iyice yayın. Çörek otunu haftada iki kez yakmak o ortamda bulunan kişilere oldukça iyi gelecektir. Nazarı kırmak için çörek otu birebirdir!

Kahve tütsüsü; yarım çay bardağı Türk kahvesini ocakta biraz kavurarak istediğiniz bir ortamda gün boyunca tutun. Bu tütsüyü her gün tazeleyerek 1 hafta boyunca yapmanız içinizdeki kasveti alarak ferahlamanızı sağlayacaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal