Yüz Temizliği Nasıl Yapılır?

Yüzünüzü temizlemeye gelince, çoğu insan teknik yerine kullanacakları ürünlere odaklanır. Elbette ürünler önemlidir, ancak bunların nasıl uygulandığı da çok önemlidir. Peki, yüz temizliği nasıl yapılır? yanıtı haberimizde...

07.07.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:31) Yüz Temizliği Nasıl Yapılır?

Yüz temizliği tekniklerini bilmek cildin ürünlerin içeriğinden maksimum derecede yararlanasını sağlamakla kalmaz cildin temizlik sırasında zarar görmesini engelleyecektir. Yüz temizliği nasıl yapılır konusunda uzman görüşlerinden derlenen belli başlı teknikler şunlardır:

1. Eller Yüz Temizliği Öncesinde Yıkanmalıdır

Yüzü yıkamanın ilk adımı ellerin temiz olmasıdır. Sonuçta, yüzü mikrop ve bakterilerle dolu ellerle temizlemek mantıklı değildir. Ellerin temizlenme iki kez “İyi ki doğdun” şarkısını söylemeye eşdeğer olmalıdır.

2. Göz Makyajı Çıkarılmalıdır

Yüz temizliği öncesinde göz makyajını çıkarmak en verimli sistemdir, çünkü temizleyicinin çıplak bir yüz üzerinde etkisini arttırır ve yüzü yıkadıktan sonra koyu renk göz makyaj kalıntısını çıkarma adımını ortadan kaldırır.

Göz makyajınızı çıkarmamayı düşünenlerin bilmesi gerekir ki maskarayı gözde bırakmak kirpik kaybına neden olabilir, göz kalemi bırakılırsa, erken kırışıklıklara neden olabilir, çünkü gözlerin etrafındaki cilt, yüzün geri kalanından daha hassastır.

3. Köpük Kullanılmadan Önce Yüz Islatılmalıdır

Temizleyici uygulanmadan önce, yüze ılık su püskürtülmelidir. Suyun sıcaklığının çok sıcak ve çok soğuk olmaması son derece önemlidir. Çok sıcak su, kılcal damarları kırabilir ve çok soğuk su, kiri çıkarmadan önce gözenekleri sıkılaştırılabilir.

4. Ürünü Doğru Teknikle Uygulanmaktadır

Yüz temizliği nasıl yapılır sorusu kadar temizlik ürünün uygulama tekniği de önemlidir. Temizleyici uygulanırken, parmak uçları kullanılmalıdır ve ürünü yüze küçük, dairesel hareketlerle sürmek gerekir. Bu, ürünün yüzün her alanını tedavi etmesini ve cilt tarafından emilmesini sağlar. Unutulması kolay yüz temizleme noktalarından saç çizgisi, burnun yakınındaki kancalar, boynun ve kulakların arkasını içerir.

Temizleyicinin cilde uygun olanı seçilmelidir. Kuru bir cilt söz konusu ise yüzün doğal yağlarını yok etmeyen bir temizleyici seçilmelidir. Yağlı bir cilt söz konusu ise, yağ bazlı bir temizleyici düşünülür- cildi zamanla daha az yağ üretmek için eğittiği için “yağla mücadele yağı” tekniği popülerdir.

5. Temizleyici Ürün Yavaşça Çıkarılır

Yüz soğuk su sıçratılarak temizleyiciden arındırılır- soğuk su gözeneklerinizi sıkılaştırır. Ürün çıkarıldıktan sonra, yüzü kurulamak için temiz bir havlu kullanılır. Temiz bir havlu kullanmak önemlidir, çünkü daha önce kullanılmış nemli bir havlu bakteri barındırabilir. Yüzü kurutmak için tek kullanımlık pamuklu pedler kullanmak harika bir seçenektir.

6. Nemlendirici Kullanımı

Yüzü düzgün bir şekilde temizlemenin son adımı, mükemmel bir cilt elde etmek için önemlidir. Yeni yıkanmış cilt hissi harika olsa da yüzü temizledikten sonra her zaman nemlendirmek çok önemlidir. Temizleyici yağı yüzden arındırır, bu nedenle nemlendirici cildin sağlıklı, sulu ve parlak olmasını sağlamak için harika bir yoldur.

Bir nemlendirici seçilirken, cildin tipini bilmek önemlidir. Akneye yatkın bir cilt varsa, sivilce ile savaşan bir nemlendirici kullanılmalıdır; kuru cilt için, daha ağır bir krem tercih edilir ve yağlı cilt varsa, yağla savaşan hafif bir ürün kullanılır. Sabah nemlendirirken güneşten koruması için SPF 30 veya daha fazla olan bir nemlendirici seçilir.

7. Peeling

Cilt tipine bağlı olarak, haftada en az bir kez peeling yapılmalıdır. Kuru cildiniz varsa haftada iki kez peeling ve boyun temizlediği yapılır. Bununla birlikte, gereğinden fazla peeling yapmamak ve çok aşındırıcı bir eksfoliyator kullanmamalıdır.

8. Temiz Yatak Kullanımı

Yüz temizliği nasıl yapılır diye soran ve teknikleri öğrenen herkesin bu temizliği sürdürülebilir kılmayı da bilmesi gerekir. Temizlik ancak çarşaflar ve yastık kılıfları düzenli arallıklarla yıkanmalıdır, çünkü genellikle cildi rahatsız edebilecek bakteriler barındırabilirler. Yastık kılıfları ve tuvaletler aynı bakterilere sahiptir. Öyle ki, bilim adamları ikisi arasında ayrım yapamazlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal