Yüz Tipine Göre Saç Kesimleri

Görüntümüzü en çok değiştiren unsurlardan biri olarak saç kesim konusunda da önem gösteriyor. Saç kesimlerinin bize yakışıp yakışmayacağını belirten en önemli husus ise yüz tipimizdir. İşte yüz tipine göre saç kesim modelleri…

07.07.2020-11:41 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-11:40) Yüz Tipine Göre Saç Kesimleri

Aynı saç kesimi bir insanı çok farklı ve havalı gösterebilirken başka bir insanın olduğundan daha kötü görünmesine sebep olabilir. Bu yüzdendir ki doğru saç kesimine karar vermek için öncelikle yüz tipimizi belirlememiz daha sonra seçenekler arasından tercih yapmamız daha doğru olacaktır. Bu yüzden bu yazımızda sizlere yüz tipleri ve yüz tipine göre saç kesimleri hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Yüz Şekline Göre Saç Kesimleri

Oval Yüz Şekli

Eğer oval bir yüz şekline sahipseniz oldukça şanslı bir insansınız. Çünkü oval yüz tipine hemen her saç kesimi yakışmaktadır. Oval yüz şekline sahip olanlar yakışması oldukça zor olan kesimleri bile rahatlıkla kullanabilirler. Örneğin önlerin uzun arka kısımların ise daha kısa olduğu long Bob kesimi oval yüz şekline sahip olanlar için çok güzel bir tercih olabilir.

Yuvarlak Yüz Şekli

Yuvarlak yüz şekline sahip olanlar da genellikle daha hareketli saç var yüzü daha güzel gösteriyor. Bunun için katlı kesimleri tercih edebilirsiniz. Katlı kesimler yüzü olduğundan daha ince ve uzun gösterir. Yuvarlak yüz şekline sahip olanlara omuz hizasında katlı saç kesimlerini önerebiliriz.

Kare Yüz Şekli

Kare yüz şekline sahip olanların yüz hatları Keskin ve köşelidir. Bu yüz şekline sahip kişiler çabasız bir şekilde güzel görünebilirler. Kısa saç kesimleri yerine uzun ve perçemli modeller daha çok yakışmaktadır.

Kalp Yüz Şekli

Yüz tipine göre saç kesimleri önerilerimizde sırada kahkülün en çok yakıştığı yüz tipi var. Hafif parfümler yerine tepe noktasından başlayan uzun kahküller bu yüz tipine daha çok yakışmaktadır. Kalp yüz şekline sahip olanları düz kesimler yerine katlı kesimler daha güzel gösteriyor.

Dikdörtgen Yüz Şekli

Yüz tipine göre saç kesimi konusunda en çok zorlanılan durumlardan birisi de dikdörtgen yüzler. Fakat doğru saç kesimini bulduktan sonra dikdörtgen yüzler ile harikalar yaratabilirsiniz. Dikdörtgen yüz şekline sahip olanlar da köşeli hatları yumuşatmak için perçemli kesimler oldukça uygun olacaktır. Aynı zamanda bu yüz tiplerine düz saçlar yerine salaş dalgalar daha çok yakışıyor.

Üçgen Yüz Şekli

Alın bölgesinin geniş olduğu yüzlere üçgen yüz denir. Üçgen yüz şekline en çok yakışan saç kesimleri katlı kesimlerdir. Bu şekilde yüz hatları daha yuvarlak görünür. Üçgen yüz tipine sahip olanlar da saçların açık bırakılması yüzük atabildiği için at kuyruğu veya topuz modelleri daha iyi bir seçenek olabilir.

Elmas Yüz Şekli

Elmas yüz şekline en çok yakışan kesimlerden bir tanesi Bob saç kesimi. Kulak hizasının biraz altında yapılacak bir Bob saç kesimi Elmas yüz tipine sahip olanları oldukça havalı ve güzel gösterecektir. Düz fön ile kullanılması da önerilenler arasında bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal