Evde Yapabileceğiniz Spor Hareketleri

Güzel bir vücuda sahip olmak için saatlerce antrenman yapmanız gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Salonlarda harcadığınız zamanı evde sadece 10 dakika ayırarak daha etkili sonuç alabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte evde yapabileceğiniz antrenmanlar...

13.07.2020-15:21 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-15:16) Evde Yapabileceğiniz Spor Hareketleri

Güzel görünen bir vücuda herkes sahip olmak ister. Bu yüzden hem beslenmeye dikkat etmeli hem de yaptığınız antrenmanın gerçekten size yararlı olup olmayacağını bilmeniz gerekir. Çünkü saatlerinizi harcayarak yapacağınız antrenmanların sonucunda beklentileriniz karşılanamayabilir.

VÜCUDUNUZA ŞEKİLLENDİRMEN HAREKETLER

Karın bölgeniz için evde yapabileceğiniz hareketlerden biri hem ayaklarınızı hem de başınızı kaldırarak etkili olabilecektir. Bunun için sırt üstü uzanın. Dizlerinizi kırın, ayaklarınız yere basın. Ellerinizi başınızın arkasında birleştirin. Başınızı ellerinizden destek alarak kaldırın. Bu sırada ayaklarınızı yerden kaldırmayın. Başınızı bırakın. Kalkarken nefes verin, yere inerken nefes alın. Bu hareketi 3 set olarak 10’ar kez tekrarlayın.

Daha sıkı ve güzel görünen bacaklara sahip olmak için yere sağ tarafınıza doğru yatın. Başınızı sağ elinizin iç kısmına bırakın. Sol eliniz göğsünüzün önünde yere koyarak kuvvet almanızı sağlayın. Bacaklarınız üst üste dursun. Ayaklarınızın ucundan başınıza kadar düz bir hat oluşturduğunuzdan emin olun. Sol bacağınızı nefes alırken yukarı kaldırın, sonra nefes vererek tekrardan yere indirin. Bu hareketi 3 set halinde 30’ar kez tekrarlayın.

Kalça şekillendirmenin zor olduğunu düşünüyorsanız bu hareketi muhakkak yapmanız gerekir. Bu hareketi yapmak için ayağa kalkın. Ayaklarınızın arası iki yumruğunuzun genişliğinde olsun. Dizlerinizi kırarken kollarınızı yere paralel olacak şekilde dümdüz ileriye doğru uzatın. Yüzünüz yere, başınızın tepesi karşı duvara bakacak bir pozisyonda olmanız gerekir. Dizlerinizin ayak parmaklarınızın geçmemesine dikkat edin. Kollarınızı ileri uzatırken kalçanızı geriye doğru uzatın. Bu esneme kalçanızın şekillenmesine ve selülitlerinizin azalmasına yardımcı olacaktır. Hareketi kolay yapabilmek için önünüze bir sandalye alabilirsiniz, sandalyenin üst kısmını iki yanından tutabilirsiniz. Bu hareketi 3 set şeklinde 10’ar kere tekrarlayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal