Diz ve Dirseklerdeki Karartıyı Bu Yöntemle Geçirin

Zamanla çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan diz ve dirsek kararmalarını ortadan kaldırmak için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Peki, diz ve dirseklerdeki kararmalar için ne yapmak gerekir? Diz ve dirsek kararmalarını engelleme yöntemi nelerdir? Detaylar haberimizde…

29.05.2020-13:21 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-12:51) Diz ve Dirseklerdeki Karartıyı Bu Yöntemle Geçirin

Diz ve dirsek bölgeleri vücuttaki en fazla yağ bezesi bulunan bölgelerden biridir. Bu nedenle bu bölgeler zaman geçtikçe kararmaya başlar. Bu görüntü ise bir süre sonra kişiyi rahatsız etmeye başlayarak özgüveninin zedelenmesine neden olur. İşte diz ve dirseklerdeki kararmadan kurtulmak için yapmanız gereken doğal yöntemler…

ZERDEÇAL

Herhangi bir yan etki yaratmayan zerdeçal, diz ve dirseklerdeki kirin ve ölü derilerin temizlenmesini sağlıyor. Tende kararmaya neden olan melanin pigmentinin düzenlenmesini sağlayarak tenin kendi rengini koruyor. 

1 çay kaşığı zerdeçal tozunu süt ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı 5 dakika boyunca dirsek ve dizlerinize masaj yaparak kurumaya bırakın, tamamen kuruduktan sonra sıcak su ile masaj yapılan bölgeyi durulayın. Daha etkili bir sonuç için karışımın içerisine bir miktar bal da ekleyebilirsiniz.

YOĞURT

Laktik asit içeriğe sahip olan yoğurt, cilt renginin açılması için oldukça ekilidir. Ayrıca cildi temizler ve nemlenmesini sağlar.

1 çay kaşığı beyaz sirke ile sade yoğurdu bir kasenin içerisinde karıştırın. Etkilenen bölgelere bu karışımı uygulayın ve bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın ve nemlendirici uygulayın.

LİMON

Limon doğal renk açıcı özelliğinin yanı sıra peeling özelliğine de sahiptir. İçeriğinde bulunan yüksek C vitamini sayesinde ölü hücrelerin yenilemesini ve cilt tonunun açılmasını sağlar. Ayrıca limon sağlıklı cilt hücrelerinin yenilenmesinde de oldukça önemli bir yere sahiptir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal