Cilt Bakım Hataları

Cilt bakımı günümüzde büyük önem kazanan bir işlemdir. Kadın erkek herkes cilt bakımı üzerine araştırmalar yapıyor. Ancak cilde yanlış cilt bakım uygulamaları yapıldığı zaman sonuçlar kişiyi mutsuz edebilir. Mesela hiç yüzünüzü yanlış şekilde yıkıyor olabileceğinizi düşündünüz mü? İşte cilt bakım hataları...

23.06.2020-12:36 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-12:30) Cilt Bakım Hataları

Sizin için cilt bakımında yapılan hataları bir araya getirdik. Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

ÇOĞUNLUKLA YÜZ MENDİLLERİ KULLANIYORSUNUZ

Yüz mendillerini kullanmak, göz makyajınızı çıkarmak için bilindiğinin aksine iyi bir yöntem değildir. Cildi tahriş edebilir ve aşınmalara neden olur. Temizlik bezleri, mendiller, pamuklar sadece acil durumlarda kullanılmalıdır. Bir lavabonun önünde zar zor durabildiğiniz zamanlarda, saat geçse ve işten ancak döndüyseniz veya yorgunsanız yüz mendilleri işinize yarayacaktır.

DOĞRU SU SICAKLIĞINI KULLANMIYORSUNUZ

Yağlı cildinizin sadece sıcak sudan faydalanacağını düşünüyorsanız, ciddi yanılıyorsunuz. Sıcak su tahrişe, kuru cilde ve kan damarının delinmesine neden olabilir. Buz gibi soğuk su da aynı derecede kötü olabilir. Bunun yerine, yüzünüzü yıkamak için her zaman ılık su seçin ve sonuçları kısa sürede görmeye başlayın.

EGZERSİZ YAPMADAN ÖNCE MAKYAJINIZI ÇIKARIN

Maskara, göz kalemi ve göz farının alyuvarlarınıza kaçıp cildinizi tahriş ettiğini biliyor muydunuz?   Daha da kötüsü, tüm bu kir, makyaj ve ter gözeneklerinize hapsolur, bu da epik kopuşlar yaratır. Yüzünüzü yıkamak için birkaç dakikanızı ayırın ve eve geldiğinizde kapsamlı bir temizlik yapın.

YÜZÜNÜZÜ ÇOK HIZLI YIKIYOR OLABİLİRSİNİZ

Yüzünüzü yıkamayı bir angarya değil, “öz bakım” rutininizin bir parçası olarak düşünün. Kendinize zaman ayırmak kendinizi sevmekle ilgilidir. Temizleyicinizi ovmadan yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Özellikle T bölgeniz, alın ve boynunuzu iyice temizlediğinizden emin olun. Hızlıca yüzünüzü yıkamak bakterileri kesinlikle yok etmez. Mutlaka cildinize uygun bir köpük ile yüzünüzü yıkamalısınız.

MALZEMELERİNİZİ KONTROL EDİN

Kaçınılması gereken maddeleri bilmeniz zor olabilir, özellikle bunları telaffuz etmek bile zorken, hangisini kullanmamanız gerektiğini nasıl hatırlamanız gerekiyor! Kaçınılması gereken en yaygın bileşenlerden biri parabenlerdir. Parabenler, neredeyse tüm cilt bakım ürünlerinizde koruyucu olarak kullanılan kimyasallardır (metilparabenler, propilparabenler, butilparabenler ve etilparabenler); şampuan, makyaj, temizleyiciler, losyonlar, liste uzayıp gidiyor.

ÇOK FAZLA PEELİNG YAPMAK

Aşırı peeling, kuruluğa, tahrişe, iltihaplanmaya ve hatta enfeksiyona neden olabilir. Alın bölgesinin pul pul dökülmemesi akne ve kuruluğa daha yatkın mat, tıkanmış cilt ile sonuçlanır. Buna ek olarak, tüm bu ölü cilt hücreleri emilim yoluna girdiği için serumlarınızın ve nemlendiricilerin faydalarından yararlanamazsınız. Peeling yapmaya başladığınızda, sonuçlar genellikle hızlı ve anında olur: daha az siyah nokta ve sivilce; pürüzsüz bir doku ve eşit ton: En iyisi, tazelenmiş bir cilt ve ışıltıdır.

CİLDİNİZİ DİNLEYİN

Harika bir cilt bakım rutinine sahip olmak aslında karmaşık değildir. Bu kadar çok cilt bakımı tavsiyesi ile ne yapıp ne yapmaman gerektiğini anlamak kafa karıştırıcı olabilir. Evet, yoğun programlarımız var, gece geç saatlerde parti yapıyoruz ya da yanlış ürünleri kullanıyoruz. Yaz mevsiminde yaklaştıkça en iyi cilt bakım önerileri yazılarını okuduğunuzdan mutlaka emin olun. Bu bilgilerin istediğiniz muhteşem cilde ulaşmanıza yardımcı olacağını unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal