Bebek Emmeyi Reddettiğinde Anne Ne Yapmalı?

Bebekler meme reddi olarak yaşanan emmeyi reddetme durumunu yaşayabilir ve anne bu durumda ne yapması gerektiğini bilemeyebilir.

19.12.2019-08:53 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-10:20)

Bebekler emmeyi reddettiklerinde anneler sakin olmalı çünkü bunun bir sebebi olabilir. Peki, anne bu durumda ne yapmalı?

BEBEK EMMEYİ REDDETTİĞİNDE ANNE YAPMALI?

İlk olarak, meme reddi yaşayan bir anne bu reddin zamanını ve dönemini doğru değerlendirmelidir. Anne, bu reddin bebeğin yaşadığı herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanıp kaynaklanmadığından emin olmalı ve buna göre lazım olan tedavi desteğini almalıdır. Yaşanan meme reddinin süresi ve bu zamanda izlenen süreç, anne ve bebeği arasında gergin, stresli ve irrite bir ilişkiye dönüşmüş olabilir. Bu sebeple anne, bu reddin üstesinden gelebilmek için sabırlı ve kararlı olarak, zedelenen ilişki yapısını sevgiyle tekrardan kurmayı tekrar tekrar denemelidir. Anne, meme teklif ederken ısrarcı, baskıcı ve stresli olmamalı; emzirme ilişkisine olan inancını ve özgüvenini kaybetmemelidir. Gerçekte meme reddinin en güzel çaresi, anne ve bebeği arasındaki doğal bağın yeniden hatırlanması olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal