Bebe Bisküvi Tarifi

Bebeklerin en çok tükettikleri hazır bebe bisküvilerinde ise maalesef pek çok koruyucu ve kimyasal madde bulunuyor.İşte aşağıdaki tarife dikkat ederek bebeğinize hazırladığınız sağlıklı bisküvileri yedirebilirsiniz.

12.05.2018-15:51 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-14:48) Bebe Bisküvi Tarifi

Bebeklerin en çok tükettikleri hazır bebe bisküvilerinde ise maalesef pek çok koruyucu ve kimyasal madde bulunuyor.İşte  aşağıdaki tarife dikkat ederek bebeğinize  hazırladığınız sağlıklı bisküvileri yedirebilirsiniz.

 

1) TEREYAĞI

Hazırlayacağınız bisküvi tariflerinde mutlaka yağ gerekecektir. Bu tercihinizi tereyağı ya da mümkünse sade yağdan yana kullanın. Ancak kullandığınız tereyağının tuzsuz olmasına özen göstermelisiniz.

2) BEYAZ UN ASLA 

Bebe bisküvilerini hazırlarken rafine un kullanmayın. Bunun yerine kestane unu, badem unu, yulaf unu, tam buğday unu gibi daha sağlıklı un alternatifleri ile daha sağlıklı bisküviler hazırlayabilirsiniz.

3) ŞEKER YOK MEYVE PÜRESİ OLCAK

Yetişkinler için bile fazlasıyla zararlı olan şekerle bebeğiniz ne kadar geç tanışırsa, onun sağlığı açısından o kadar yararlı olacaktır. Bu sebeple bisküvilerinizi yaparken evde hazırladığınız herhangi bir meyvenin püresini ya da hazır organik olanlarını kullanabilirsiniz. Meyve püresi sayesinde bisküvileriniz daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.

4) BAL VE PEKMEZ YASAK

Bebeklere 3 yaşına kadar bal verilmemesi gerektiği konusunda uzmanlar uyarıyor. Ancak anneler genel olarak bebe bisküvilerinde şeker yerine pekmez veya bal kullanmanın iyi bir alternatif olduğunu düşünüyor. Ancak bu yaklaşım oldukça yanlış bal, pekmez gibi gıdalar yüksek ısıya maruz kaldıklarında toksik hale geliyorlar. Bu sebepten bebe bisküvileri gibi fırınlayacağınız gıdalarda pekmez ve baldan uzak durmalısınız.

5) FIRINDA PİŞİRİRKEN DİKKAT

Kıvamında bir bebe bisküvisi hazırlamak için tereyağı, yoğurt, yumurta gibi malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Hazırladığınız bebe bisküvilerini fırına verirken sıcaklığın 160 dereceyi aşmamasına dikkat etmelisiniz. Yüksek sıcaklıklarda pişirdiğinizde, bebe bisküvinizin içindeki vitamin ve minerallerin önemli bir kısmını yok etmiş olursunuz.

Bebe bisküvilerini fırına verdikten 10 dakika sonra sıklıkla kontrol edin. Altın rengini aldığında ve kabuğu dokunduğunuzda hafifçe sertleşmişken fırından alabilirsiniz. Daha fazla pişirmek kurabiyelerinizin sertleşmesine yol açar.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal