Bayramlık Kolay Tatlı: Süt Helvası Tarifi

Bayram yaklaşıyor... Bayramda ağır tatlılardan kaçınmak istiyorsanız ve hafif kolay yapılır bir tatlı tarifi arıyorsanız size pratik bir tarifimiz var. Hem sizin hem de sevdiklerinizin seveceği bu enfes lezzeti bayramda mutlaka denemelisiniz.

30.05.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-11:20)

Bayram tatlıları içinde en hafiflerinden olan Süt helvası nasıl yapılır? Hem pratik hem de bereketli bir tarif olan bu tatlıyı denemek isteyeceksiniz. Büyük bir tepsi boyunda yapıp bayramda kolayca servis edilebilirsiniz. Süt helvası tarifi için gerekli malzemeler şöyle:

MALZEMELER   

100 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı ve 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI  

Süt helvası yapmaya, tereyağını ocağa alıp, hafif ısıtarak başlayabilirsiniz. Sonrasında unu ilave edin ve karıştırarak 3 – 4 dakika kavurun. Unlu karışımı ocaktan indirin ve karıştırarak sütü koyun. Sütünüzün yumurtayı pişirmeyecek kadar ılık olması gerekmektedir. Ardından yumurta sarısını ve toz şekeri ilave edip, karıştırın.
Tekrar ocağa alın ve hafif ısıtana dek karıştırın. Ocaktan alıp içerisine vanilyayı koyun ve karıştırın. Hazırladığınız sütlü karışımı dikdörtgen cam fırın kabınıza boşaltın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırının en üst rafının bir altında üstü kızarana dek 10 – 15 dakika pişirin. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal