Banyo Hijyeninde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Covid-19 salgınıyla beraber kişisel hijyen ve yaşam alanlarının temizliğine verilen önem artmaya başladı. Virüsten korunmak için temizliği en üst düzeyde ele alıyoruz. Peki, temizliğinin son derece önemli olduğu banyoları temiz tutmanın pratik yolları biliyor musunuz? İşte detaylar…

13.04.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-18:14) Banyo Hijyeninde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nemin fazla olduğu banyolar, mikrop ve bakterilerin üremesi için en elverişli yerlerdendir. Bu nedenle banyo temizliğini doğru bir şekilde yapmak gerekir. Eğer temizlik doğru şekilde yapılmaz ise zamanla sifona, kapı koluna, musluklara kısacası dokunduğumuz her yere mikroplar bulaşır. Bu da insan sağlığını ciddi şekilde tehlikeye sokar. Peki, suyun ve temizliğin ana mekanı olan banyoların hijyenik olası için ne yapmak gerekir? Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

ZEMİNİ SÜPÜRÜN, ÇÖPLERİ KALDIRIN

Temizlik işlemine başlarken ilk olarak çöpleri banyodan çıkarın. Ardından süpürme işlemine tek bir köşeden başlayarak tek bir alana doğru süpürün.

TEMASIN ÇOK OLDUĞU YERLERİ DEZENFEKTE EDİN

Tuvalet, sifon düğmeleri, kapı kolları, musluklar, kağıt havlu dispenserleri, ışık anahtarları ve duvarları dezenfekte etmeyi sakın atlamayın. Tüm bu noktalar en çok temas edilen alanlar olduğu için hijyenik olması oldukça önemlidir. Zemini, süpürgelikleri, fayansları, harçları, tuvalet ve pisuarların etrafındaki alanları ovmak için zemin temizleme solüsyonu kullanabilirsiniz. Dezenfektanların patojenleri öldürmesi için birkaç dakika yüzeyde kalmasını sağlayın.

AYNA VE AYDINLATMALARI TEMİZLEYİN

Nemli bir bez yardımıyla aynaları, lambaları, havalandırma deliklerini, muslukları, fanları ve ışık anahtarlarının tozlarını silin.

SİFONU ÇEKMEDEN ÖNCE KLOZET KAPAĞINI KAPATIN

Tuvaleti yıkadığınız zaman bakteriler havaya sıçrar ve çevredeki yüzeylere yapışırlar. Bu yüzden, tuvaletin sifonunu çekmeden önce kapağının kapalı olduğundan emin olun.

TUVALET FIRÇALARINIZI VE KLOZET KAPAĞINI TEMİZLEYİN

Kullandıktan sonra tuvalet fırçalarını temizlemeyi ihmal etmeyin. Temizlenmeyen tuvalet fırçaları etrafına bakteri yayabileceği için mutlaka temizlenmesi gerekir. Tuvalet fırçasını dezenfekte edici deterjanlarla yıkayabilirsiniz. En az 6 ayda bir bu fırçaların değiştirilmesi gerekir. Klozet kapağını her gün bakteri yayılmasını azaltmak için özel olarak tasarlanmış bir ürünle temizleyebilirsiniz.

Tuvalet fırçası nasıl temizlenir?

BANYOYU HAVALANDIRIN

Nem seviyesini azaltmak için banyonuzu sık sık havalandırın ya da havalandırma sisteminizin düzgün çalışıp çalışmadığını emin olun. Zeminin tamamen kuruduğundan emin olmak için kuru bir paspas kullanabilirsiniz. Ayrıca bu uygulama kayma ve düşme riskini azaltır.

TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİZİ SEÇERKEN DİKKAT EDİN

Banyo temizliğinde kullanılacak olan ürünleri seçerken ağır kimyasallar içermediğinden emin olun. Mobilyalar için ayrı, seramik yüzeyler için ayrı, çevre dostu temizlik ya da dezenfektanları seçebilirsiniz. Bu temizlik malzemelerin kullanımı sırasında koruyucu eldiven ve maskelerin kullanılması da büyük önem arz etmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal