Badem Ezmesi Tarifi

severek tüketilen bademin ezmesi yapıldığın da tadının harika olduğunu biliyor muydunuz? badem ezmesini evde yapmak ise artık çok kolay. İşte evde yapabileceğiniz badem ezmesi tarifi…

04.07.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-15:17) Badem Ezmesi Tarifi

Badem ezmesi, Avrupa'daki adıyla marzipan, uzun yıllar boyunca lüksün, soyluluğun göstergesi olmuştur. Fındık, fıstık, badem gibi yemişlere halkın ulaşmasının oldukça zor olduğu hatta ulaşılması imkansız olduğundan kralların yiyebildiğini bir besinmiş.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2-3 damla limon suyu

 

NASIL YAPILIR?

Öncelikle bademleri 10 dakika kadar sıcak suyun içinde bekletin. Bu işlem bademlerin kabukşlarnın kolay soyulmasına neden olacaktır. Bademlerin kabuklarını soyup bir kenara alın. Ardından su ve şekeri ocakta orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Bu karışım şerbet kıvamını aldıktan sonra şekerlenmesini önlemek için 2-3 damla limon suyunu döküp karıştırın. Bademleri rondoda iyice ufalanana kadar dinlendirerek çekin. Çektiğiniz bademleri genişçe bir havanın içine koyup 10 dakika kadar dövün. Bu aşamada şerbeti yavaş yavaş bademlere ekleyerek karıştırın. Macun kıvamını aldıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla parçalara ayırıp istediğiniz şekli verin. Yarım gün kadar beklettikten sonra badem ezmelerinizin tadı tam kıvamına oturacaktır. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal