Çı̇kolatalı ve Fıstık Ezmeli Kurabı̇ye Tarifi

Çikolatayı ve kurabiyeyi sevmeyen yoktur. Çocukluğunuzda annelerimizin yaptığı kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz birer tane alarak sıcak sıcak yemişizdir. İşte tam da size annelerimizin yaptığı enfes bir kurabiye tarifi vermeye geldik. İşte severek yiyeceğiniz çikolatalı ve fıstık ezmeli kurabiye tarifi...

27.06.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-15:34) Çı̇kolatalı ve Fıstık Ezmeli Kurabı̇ye Tarifi

Çay içerken yanına illaki bir şey olmalı deriz. İlk olarak da kurabiye yaparız. Çünkü kurabiye çayın yanına en yakışan yiyeceklerden biridir. Ayrıca kurabiyelerdeki farklı aromalar eminim herkesi mutlu eden minik sürprizlerdir.

MALZEMELER

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (tereyağı da olur)

3 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

1 çay kaşığı vanilin

1 paket hamur kabartma tozu

2 su bardağı tam buğday unu

Damla çikolata (ben 90 gram kullandım)

NASIL YAPILIR?

İlk olarak mutfak robotonuza yumurtayı, Hindistan cevizi yağını, balı, fıstık ezmesini, unu, kabartma tozunu ve vanilini koyarak iyice karıştırın. En son çikolatayı ekleyip elinizle yoğurun. Ardından fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Hamuru ince olacak şekilde yuvarlak şekiller vererek yağlı kağıt serili tepsinize dizin. Ardından önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12 dakika pişirin. Piştikten sonra kurabiyelerinizi biraz soğumasını ve toparlanmasını bekleyin. Ardından kurabiyelerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal