Kaçak Şüpheliler Teker Teker Türkiye'ye Getirildi

Türk İnterpol polisi, geçen sene, türlü suçlar işledikten sonra yurt dışına firar eden zanlılardan 106'sını yabancı muhataplarıyla uyguladığı başarılı operasyonlarla yakalayarak Türk adaletine teslim etti.

08.02.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-15:13) Kaçak Şüpheliler Teker Teker Türkiye'ye Getirildi

Emniyet Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, suçluların yakalanması için yurt içinde operasyonlar gerçekleştiren polis ekipleri, suç işleyip yurt dışına firar eden zanlıların Türkiye'ye getirilmesinde de başarılı çalışmalar uygulanıyor.

İnterpol Europol Daire Başkanlığının geçen sene yabancı muhataplarıyla koordineli düzenlediği operasyonlar sonucu 88'i iade, 18'i transfer olmak üzere 106 şüpheli Türkiye'ye getirildi. Zanlılar, gerekli işlemlerinin akabinde adalete teslim edildi.

Şüphelilerden 66'sının asayiş (cinayet, hırsızlık ve cinsel istismar), 36'sının kaçakçılık (dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, göçmen kaçakçılığı) ve 4'ünün terör (PKK, El Kaide, DEAŞ) suçlarından arandıklarını bildirdi.

"Silahlı terör örgütü El Kaide'ye üye olmak" suçundan aranan Nail Yiğit'in Ukrayna’dan, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan aranan Rüstem Yüzbaşı'nın Bulgaristan'dan Türkiye'ye geri verilmesinin sağlanması en dikkat çeken operasyonlar oldu.

Aynı zamanda zanlıların vatandaşı oldukları ülke dağılımları gözden geçirildiğinde Gürcistan (19), Almanya (13) ve Bulgaristan (10) öne çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal