Kabil’de Ailesinden Ayrı Düşen Bebeğe Türk Askeri Sahip Çıktı

Afganistan’ın başkenti Kabil'de ülkeyi terk etmek isteyenlerin akın ettiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda çıkan kargaşada annesinden ayrı düşen iki aylık Hadiya bebeğe Türk askeri yardım etti

20.08.2021-16:21 - (Son Güncelleme: 21.08.2021-12:11)

Türk askeri Afganistan’ın başkenti Kabil'de ülkeyi terk etmek isteyenlerin akın ettiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda çıkan kargaşa esnasında, annesinden ayrı düşen iki aylık Hadiya bebeğe şefkat elini uzattı. Annesinden ayrı düşen Hadiya bebek, kontrol noktasında Türk askerleri tarafından temizliği yapılıp mama verildikten sonra babasına teslim edildi. Taliban'ın kontrolü ele geçirdiği Kabil'de umutlu bekleyiş devam ediyor. Binlerce kişi, geceyi de havalimanında bulunan kontrol noktasında geçirerek tahliyelerinin tamamlanmasını bekliyor. Bölgede görevli Türk güvenlik güçleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişiden ihtiyacı olanlara yardım elini uzatıyor. Türk askeri, bölgede ihtiyacı olanlara su ve yiyecek dağıtımı gerçekleştirirken bir yandan da tahliye işlemleriyle ilgilenmeye devam ediyor. 

HADİYA BEBEK KARGAŞADA ANNESİNDEN AYRI DÜŞTÜ

Kabil’de Havalimanı çevresinde yaşanan karışıklıkta Farista Rahmani, iki aylık bebeği Hadiya Rahmani ve eşi Ali Musa Rahmani'den ayrı düştü. Ali Musa Rahmani eşini uzun süre aramasına rağmen bulamadı. Hadiya bebeğin eşyaları da annede kaldığı için çaresiz bir şekilde bekleyen babaya, Türk askeri askeri hat içerisindeki kuzey kapısında yardım etti.


İZDİHAMDA EZİLME TEHLİKESİ GEÇİREN ÇOCUK TÜRK ASKERİ TARAFINFAN KURTARILDI

Afganlar havalimanı kontrol noktalarında içeriye alınmak için günlerdir bekleyişlerini sürdürüyor. Havalimanının çevresinde bulunan yaklaşık 5 metrelik duvarlar da belli aralıklarla aşılmaya çalışılıyor. Bu esnada yaşanan izdihamda çocuklar da ezilme tehlikesi geçiriyor. İzdihamda ezilme tehlikesi yaşayan bir çocuk yine Türk askeri ve özel harekat polislerinin yardımıyla kurtarıldı. Duvarın diğer tarafından ailesinin uzattığı çocuk, güvenli bölgeye alındıktan sonra ailesine teslim edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal